ζέστη
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS
Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες αναμένονται από την Κυριακή, παρότι είμαστε ακόμα στην αρχή της άνοιξης.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη θα ευνοήσει την μεταφορά ακραία θερμών για την εποχή αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη, επηρεάζοντας και τη χώρα μας.

Υψηλή θερμοκρασία για την εποχή

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το απόγευμα της Δευτέρας 01/04 οι αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Meteo διευκρινίζει πως οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια και το πόσο ψηλά θα φτάσουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η νεφοκάλυψη και ο άνεμος, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η θερμοκρασία στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν μέχρι και την Τρίτη 02/04.

Απ' την θερμή αυτή εισβολή ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει έως και 17-18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο καιρός του Σαββάτου

Αύριο, Σάββατο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odontiatros.jpg
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
«Οι μεταβολές στο μικροβίωμα της στοματικής κοιλότητας μπορούν να προκαλέσουν συστηματική φλεγμονή και να αυξήσουν έμμεσα τον κίνδυνο νόσου»
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση