Thumbnail
AEGEAN: Το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά

Παράνομη κρίθηκε η απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη, 28/2 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ, ύστερα μετά από προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες τις εξαγγελίες συμμετοχής των ΕΕΕΚΕ, ΟΣΥΠΑ, ΕΝΗΜΑΕΚ και ΑFISO ( Εργαζομένων στην ΥΠΑ) στην απεργία της ΑΔΕΔΥ τής 28ης Φεβρουαρίου.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, που προκηρύχθηκε για τις 28 Φεβρουαρίου.

Μετά από την απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομη την απεργία η ΕΕΕΚΕ ανακοίνωσε:

Η ΕΕΕΚΕ σεβόμενη τη δικαστική απόφαση του πρωτοδικείου αποσύρει το κάλεσμα στα μέλη της για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ της 28ης Φεβρουαρίου. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση: «Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί, ωστόσο, η επιλογή της ηγεσίας της ΥΠΑ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία αυτή, απεργία που συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Η κυβέρνηση δείχνοντας πρωτοφανή αναλγησία, προσέφυγε προκειμένου να απαγορεύσει στους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε μία τόσο σημαντική απεργιακή κινητοποίηση, την ώρα που υφίστανται κρίσιμα προβλήματα στον χώρο των αερομεταφορών, ενώ μόλις πριν από λίγο καιρό ακούστηκε μέσα στη Βουλή η έκκληση να αποφευχθούν «αεροπορικά» Τέμπη. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι ουσιαστικά έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της απεργίας από τον κλάδο μας, παρά την απόλυτη συμμόρφωση της Ένωσής μας στις προϋποθέσεις που επιτάσσει ο Ν. 4808/2021 σχετικά με την απεργία».

Κανονικά οι πτήσεις

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση των AEGEAN και Olympic Air ενημερώνεται «το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια απόφασης των αρμόδιων αρχών η παροχή υπηρεσιών ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας δε θα ανασταλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οπότε το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια απόφασης των αρμόδιων αρχών η παροχή υπηρεσιών ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας δε θα ανασταλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οπότε το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:

801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:

801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα