τρακτερ στο συνταγμα
Έκτακτα μέτρα Tροχαίας: «Νεκρώνει» το κέντρο της Αθήνας από την κάθοδο των αγροτών

«Είμαστε στο πλευρό των αγροτών! Τους υποδεχόμαστε με μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνουν μια σειρά από εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες της Αττικής, οργανώνοντας μεγάλο, μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο σήμερα, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, όπου αναμένεται να φτάσουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες με τα τρακτέρ τους από όλη τη χώρα.

Η κάθοδος των αγροτών προς την πρωτεύουσα θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί, με στόχο, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Tα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, προβλέπεται να σταθμεύσουν στον Ολυμπιακό Στάδιο. 

trakter

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  1. Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  2. Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  3. Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  4. Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Γενικό κάλεσμα σωματείων για την αγροτική κινητοποίηση στο Σύνταγμα

Σε κλοιό διαδηλωτών η κυβέρνηση το απόγευμα της Τρίτης, με δεκάδες σωματεία και συλλόγους εργαζομένων να καλούν σε γενική κινητοποίηση με αφορμή τη διαδήλωση που έχουν προαναγγείλει οι αγρότες στην πλατεία Συντάγματος.

«Είμαστε στο πλευρό των αγροτών, τους υποδεχόμαστε με μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο» αναφέρεται στο κάλεσμα, με τα σωματεία να δηλώνουν «αν νικήσουν οι αγρότες θα κερδίσουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι».

Η ανακοίνωση

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 6μμ!

Απέναντι στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά τους,  οι αγρότες απαντούν με κλιμάκωση του αγώνα τους.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη 50 μπλόκων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες απ’ όλη τη χώρα, από το βορρά μέχρι τον νότο.

Οι εργαζόμενοι θα είμαστε εκεί! Ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες είναι δίκαιος!

Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες θα κερδίσουμε και εμείς οι εργαζόμενοι.

Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια.

Γιατί είναι αυτοί που αγοράζουν τσάμπα και βερεσέ τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι!

Γιατί είναι αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα.

Αυτοί είναι οι κοινοί αντίπαλοι των εργαζομένων και αγροτών. Είναι οι ίδιοι που έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, που καταργούν το 8ωρο το 5ημερο και μας καθιστούν σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες! Για αυτό οι εργαζόμενοι και οι αγρότες είμαστε σύμμαχοι.

Ζούμε όλοι στο πετσί μας την πολιτική που διογκώνει συνολικά το κόστος ζωής. Που εμπορευματοποιεί την Υγεία και υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην επαρχία μετατρέποντας την ανάγκη να έχουμε την υγειά μας, σε πανάκριβο εμπόρευμα. Που υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών μας και μετατρέπει την Ανώτατη Εκπαίδευση σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν. Είναι η πολιτική που εμάς τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους μας ξεζουμίζει με φόρους για να μαζεύει το χρήμα που δίνει στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στα λεγόμενα αναπτυξιακά προγράμματα που ταΐζουν με κρατ ικό χρήμα τους επιχειρηματίες οι οποίοι ζουν παρασιτικά από τη δική μας δουλειά.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα. 

 Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί η σοδειά τους από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που βασίζεται στο «πάμε και όπου βγει», που αφήνει απροστάτευτο το λαό από φυσικές καταστροφές υπολογίζοντας ως κόστος την ανθρώπινη ζωή, χωρίς να δίνει δεκάρα για το βιός και την περιουσία του λαού.

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας με το σύνθημα που μας ενώνει όλους .

 Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Να ενωθούν οι αγώνες των εργαζομένων που πληθαίνουν στους χώρους δουλειάς προετοιμάζοντας τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – μέτρα προστασίας του εισοδήματος, με τους αγώνες των αγροτών στα μπλόκα σε κάθε περιοχή της χώρας, τους αγώνες των παιδιών μας που βρίσκονται και αυτά στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να έχουν πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές.

Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί αγωνιστικά η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, γιατί είναι ένα από τα μεγάλα μας όπλα απέναντι στη διαστρέβλωση και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» δηλαδή να μας βάλει να τσακωθούμε μεταξύ μας για να τη «βγάλει καθαρή».

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών. Την Τρίτη 20 Φλεβάρη που θα κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους κι ότι άλλο αποφασίσουν, να τους υποδεχτούμε με ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους μεγάλους ομίλους.

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας
  • Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
  • Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου
  • Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας
  • Ομοσπονδία Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής
  • Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
  • Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
  • Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά και Νήσων
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας
  • Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού - ΠΕΜΕΝ
  • Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν.- "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"
  • Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
  • Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Αθήνας
  • Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής
  • Συνδικάτο Τύπου Χάρτου
  • Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής

foitites

«Φοιτητές - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά»

«Φοιτητές - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά! Την Τρίτη βουλιάζουμε την Αθήνα, όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο» τονίζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα. Η προσυγκέντρωση είναι στις 5.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: 

«Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που βρισκόμαστε σε μεγάλες κινητοποιήσεις όλο αυτό διάστημα απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την Τρίτη ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τους αγρότες που από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα, με τα μπλόκα τους – με τις κινητοποιήσεις τους, δίνουν έναν μεγάλο για δικαιώματα τους, για την επιβίωση τους, ένας αγώνας που είναι και δικός μας.

Απέναντι στην κοροϊδία της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά τους, οι αγρότες απαντούν με κλιμάκωση του αγώνα τους.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη 50 μπλόκων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες απ’ όλη τη χώρα, από το βορρά μέχρι τον νότο.

Ο αγώνας που δίνουν είναι δίκαιος! Είμαστε στο πλευρό τους! Την Τρίτη ενώνουμε τις δυνάμεις μας – θα είμαστε χιλιάδες στους δρόμους. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από τις ανακοινώσεις, από τον τελευταίο συντονισμό που πραγματοποιήσαμε μόλις την περασμένη Πέμπτη έχουμε δηλώσει πως:

“Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα μας, στη ζωή μας, με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, την επίθεση στο εισόδημα των οικογενειών μας, την ακρίβεια, την αβάσταχτη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων σηκώνουμε ανάστημα! Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών όλης της χώρας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους, κόντρα στην καταστολή των διεκδικήσεων τους.

Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

  • Συμμετέχουμε στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη 20/02.

Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε. Τώρα είναι η ώρα όλοι μαζί να βάλουμε τις ανάγκες μας μπροστά κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων που τσακίζουν καθημερινά τα δικαιώματα μας.

Την Τρίτη λαός και νεολαία θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Εργάτες – αγρότες – φοιτητές ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!».

foitites_agrotes

Η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών: Όλοι κι όλες  στη διαδήλωση στις 20/2/2024 στις 6:00 μ.μ. Σύνταγμα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ                                                                                    

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Όλοι κι όλες  στη διαδήλωση στις 20/2/2024 στις 6:00 μ.μ. Σύνταγμα

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και ανυποχώρητες αγροτικές κινητοποιήσεις που δονούν τις τελευταίες εβδομάδες τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, όπως στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία και τη Βουλγαρία. Ο αγροτικός κόσμος στη χώρα μας συνθλίβεται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία εφαρμόζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση της ΝΔ, επιτείνοντας το αντιλαϊκό έργο των προκατόχων της. Ο φτωχός αγροτικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με την ολοκληρωτική του καταστροφή, όπως αποδεικνύουν στην πράξη η διόγκωση του κόστους παραγωγής, η φορολογική λεηλασία, οι διαρκώς μειούμενες επιδοτήσεις, η έλλειψη μέτρων προστασίας των αγροτικών προϊόντων, καθώς και η πλήρης εγκατάλειψη των αγροτών και κτηνοτρόφων της πολύπαθης Θεσσαλίας.

Οι αντιδραστικές αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε (έχουν συναποφασιστεί από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις), πριμοδοτούν τους μεγάλους αγροτοδιατροφικούς κολοσσούς (ντόπιοι και πολυεθνικοί).

Η νέα ΚΑΠ έχει μειωμένη χρηματοδότηση με τα επιχειρηματικά σχήματα και συμφέροντα να έχουν προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις. Οι πλούσιοι και οι ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων φτιάχνουν «αγροτικές εκμεταλλεύσεις», μπαίνουν στο «λεγόμενο μητρώο αγροτών» με μεγάλα προνόμια,  ενώ οι εργατοαγρότες-αγροτοεργάτες και οι φτωχομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που ο λαός προσπαθεί να στηριχτεί και στα αγροτικά εισοδήματα για να επιβιώσει.

Η ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων επιβίωσης τους απαιτεί την ανατροπή της δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (εκτός από τους πολεμικούς εξοπλισμούς !!!) και της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ).

Την στιγμή που η ύπαιθρος ερημώνεται και η αγροτική παραγωγή συνολικά αποδιαρθρώνεται, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ως ιμπεριαλιστικός μηχανισμός το αποκρουστικό της πρόσωπο μέσω και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εξυφαίνει:

Ø   Την κατάργηση του μικρού αγροτικού κλήρου και τη συγκέντρωση της γης και του πλούτου στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ø   Την πλήρη διάλυση του πρωτογενούς τομέα και τη συνακόλουθη παραγωγική και διατροφική εξάρτηση της χώρας από τους ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους.

Σε αυτές τις συνθήκες, έχουμε φτάσει να πληρώνουμε ενδεικτικά φέτος το λάδι 14ευρώ/λίτρο με περσινή τιμή παραγωγού 4 ευρώ/λίτρο, το ψωμί 2 ευρώ/κιλό με τιμή παραγωγού στο μαλακό σιτάρι 0,2 ευρώ/κιλό, τα ζυμαρικά 3 ευρώ/κιλό με τιμή παραγωγού στο σκληρό σιτάρι 0,45ευρώ/κιλό και το νωπό γάλα με 2 ευρώ/κιλό με τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα 0,5 ευρώ/κιλό. Για να πέσουν οι τιμές στα ράφια απαιτείται να ζήσουν και να δουλεύουν με αξιοπρέπεια στα χωράφια τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και από κοινού να αναχαιτίσουμε και να ανατρέψουμε την κυρίαρχη αντιαγροτική πολιτική.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

· ΌΧΙ στο ξεκλήρισμα των φτωχο-μεσαίων αγροτών. Ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.

· Μέτρα στήριξης των αγροτών, καθολική αποζημίωση των πληγέντων του θεσσαλικού κάμπου και των δασικών πυρκαγιών, πλήρη αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα υποδομής.

· Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για τον λαό. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Πλαφόν στις τιμές

· Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο φτηνό ρεύμα και νερό. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών για τους αγρότες και όλο το λαό.

· Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό. Χτύπημα της αισχροκέρδειας βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και σούπερ-μάρκετ. Να χάσουν από τα κέρδη τους.

· Όχι στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών Παιδεία, Υγεία και Νερό. Να μην περάσουν τα ιδιωτικά ΑΕΙ - Όχι στα χειρουργεία επί πληρωμή

· Επιστροφή στο δημόσιο για να λειτουργούν σε όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας το ρεύμα, ενέργεια, μεταφορές.

· Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για την κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων, της ακρίβειας και της φοροληστείας. Αφορολόγητο 12000 ευρώ και 4000 για κάθε παιδί.

· Πλήρη ισοτιμία δικαιωμάτων στους εργάτες γης, μόνιμους κι εποχιακούς, Έλληνες και μετανάστες. Όχι στον ρατσισμό και τον φασισμό.

· Ανθρώπινες αγροτικές συντάξεις, στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες και για όλους/όλες τους /τις εργαζόμενους/νες.

· Λεφτά για τις ανάγκες του λαού και όχι για τους εξοπλισμούς, της ΝΑΤΟικές αποστολές έξω από τα σύνορα,  την αστυνομία και καταστολή.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της αγροτιάς, της νεολαίας και όλων των εργαζόμενων.

Για ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής εργαζομένων, φτωχομεσαίας αγροτιάς και νεολαίας με απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη πολιτική της ακρίβειας, για ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και καταπολέμηση της ακρίβειας.

Μπλόκο στους δρόμους από τους αγρότες! Μπλόκο στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση! Μπλόκο στα πανεπιστήμια και στα σχολεία από φοιτητές και μαθητές για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, φοιτητές εκπαιδευτικοί για Μπλόκο στην πολιτική τους! Ενωμένοι θα τους νικήσουμε!

Το συλλαλητήριο στις 20/2, η πανεκπαιδευτική και πανυγειονομική κινητοποίηση στις 22/2,  η πανεργατική απεργία στις 28/2 να είναι η αρχή για κοινό αγώνα όλων των αγωνιζόμενων με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέες ΓΣ και νέα πανεργατική απεργία αμέσως μετά μέχρι την Νίκη - για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ κεφαλαίου, για να χάσουν από τα κέρδη τους οι μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα εργαζόμενων, αγροτών και νεολαίας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xylodarmos
Κακοποίησαν τις συζύγους τους: Δύο συλλήψεις – Ο ένας την έριξε στο έδαφος και ο άλλος τη χτύπησε
Δύο άνδρες επιτέθηκαν στις συζύγους τους και συνελήφθησαν
Κακοποίησαν τις συζύγους τους: Δύο συλλήψεις – Ο ένας την έριξε στο έδαφος και ο άλλος τη χτύπησε
tilekpaideusi
Έρευνα: Η τηλεκπαίδευση ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανισότητες
Έρευνα ΚΕΜΕΤΕ για την τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της πανδημίας - Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα»
Έρευνα: Η τηλεκπαίδευση ενίσχυσε τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανισότητες