kakokairia-xionia
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Επιδείνωση από σήμερα Κυριακή έως την Τρίτη – Χιόνια και στην Αττική, κρύο και θυελλώδεις άνεμοι

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη από σήμερα Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Σήμερα Κυριακή (28-01-24) από τις πρωινές ώρες, στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.

β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Ένταση των χιονοπτώσεων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ.

γ) Την Τρίτη (30-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

δ) Την Τετάρτη (31-01-24) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

β) Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από την πρώτη διαταραχή σήμερα Κυριακή (28-01-24) κατά τόπους στην Εύβοια και την Κρήτη και κυρίως από τη δεύτερη διαταραχή από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) έως και την Τρίτη (30-01-24) κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Αναλυτικά

Ο  καιρός σήμερα Κυριακή

Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από -3 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 14 και στη νησιωτική χώρα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην Αττική με τοπικές βροχές και στα ορεινά (κυρίως στην Πάρνηθα) ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά από το απόγευμα έως 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Λίγες παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 8 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κατά τόπους στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και από το μεσημέρι - απόγευμα χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα ανατολικά και τις Σποράδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις Σποράδες το πρωί πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Σποράδες νωρίς το πρωί έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΧΙΟΝΙΑ


Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το μεσημέρι κυρίως στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, των Σποράδων, της Κρήτης, καθώς και στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου. Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, από αργά το απόγευμα όμως οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν. Αντιθέτως, από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο,οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -05 (μείον 5) έως 08 με 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

χιόνια

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, αλλά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων στη Μακεδονία από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο 8 με 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα κεντρικά και βόρεια από -6 έως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

 

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη και το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα