kairos
Άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι την Παρασκευή – Πολικό ψύχος από Σάββατο

Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα περάσουν οι επόμενες μέρες στη χώρα με τον  χειμώνα να επιστρέφει από το ερχόμενο Σάββατο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Από σήμερα Τρίτη και μέχρι και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο. 

Πού θα βρέχει την Τρίτη

Προς το ξημέρωμα σήμερα Τρίτη μπόρες, βροχές και καταιγίδες επηρέασαν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Τις πρωινές ώρες ίσως εκδηλωθούν παροδικές βροχές στη δυτική Θεσσαλία, στη βορειοδυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα καθαρίσει σχεδόν παντού, εκτός από την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν μπόρες, οι οποίες το βράδυ θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου στα 4 με 5 μποφόρ. Δυνατοί νοτιάδες αναμένονται από τις Κυκλάδες και νοτιότερα στα 6 με 7 -τοπικά και 8- μποφόρ. Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ελαφρώς.

Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στα κεντρικά και στα νότια.

Η Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές τις πρωινές ώρες. Το βράδυ θα συννεφιάσει πάλι, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει επίσης αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ νωρίς το πρωί θα σχηματιστούν κάποιες αρκετά πυκνές ομίχλες. Το βράδυ θα συννεφιάσει αρκετά, χωρίς όμως φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 -τοπικά και 6- μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα έχουμε αρκετές συννεφιές στα βόρεια και στα δυτικά, και αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές ίσως εκδηλωθούν στα δυτικά και στα βορειοδυτικά.

Άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη που διατηρηθεί και την Παρασκευή.

Το Σάββατο υπάρχουν ενδείξεις για επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, παγερούς βοριάδες, βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση