χιονια
Το Σάββατο θα είναι η πιο κρύα ημέρα, καθώς φτάνουν νέες ακόμα πιο ψυχρές αέριες μάζες στη χώρα.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Πάρνηθα και η βόρεια Αττική καθώς κατέφτασε το ψυχρό κύμα κακοκαιρίας. Σήμερα, μετά τις 17:00, η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονιού και παγετού.

 

Έντονη βροχόπτωση, ισχυροί άνεμοι και ισχυρή χαλαζόπτωση «χτύπησαν» την περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής και προκάλεσαν κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. 

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Νότια Πελοπόννησο. Πιθανώς να δούμε χιόνια εντός του Σαββατοκύριακου και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Αττικής. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και πιθανόν της Εύβοιας, καθώς επίσης και σε περιοχές της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αύριο Τετάρτη, με πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο, θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα Πέμπτη και Παρασκευή. Βροχές αναμένονται σε Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο. Το Σάββατο θα είναι η πιο κρύα ημέρα, καθώς φτάνουν νέες ακόμα πιο ψυχρές αέριες μάζες στη χώρα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή, αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανάρτησε στα social media χάρτη πρόγνωσης χιονόπτωσης για την ημέρα του Σαββάτου. Όπως φαίνεται, χιόνια αναμένεται να πέσουν σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές.

Από Δευτέρα, η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, και πολύ πιθανόν άλλες τόσο κρύες ημέρες να μην έρθουν έως το τέλος Ιανουαρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα