Thumbnail
Τι απαντά ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης

Τον είχαν πιάσει για ρευματοκλοπή, αλλά έλεγε ψέματα. Μάλιστα απειλούσε με μηνύσεις και αγωγές όσους τον συνέδεαν με την ρευματοκλοπή σε τοπικά ΜΜΕ, χωρίς βέβαια να τον κατονομάζουν. Ο λόγος; Για τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλιούπολης Στάθη Ψυρρόπουλο, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση ρευματοκλοπής, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα του ΔΕΔΔΗΕ που δημοσιεύει το documentonews.gr.

Πρόκειται για «διαπιστωμένη ρευματοκλοπή» που εντοπίστηκε μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ τον Ιούνιο του 2022, σε επιχείρηση που συνδέεται με τον κύριο Ψυρρόπουλο στην οδό Λασκάρεως 1 στην Ηλιούπολη. Στη συγκεκριμένη διεύθυνση φαίνεται, αν ανατρέξει κανείς στο Χρυσό Οδηγό, ότι εδρεύει περίπτερο που ανήκει στον υποψήφιο δήμαρχο Ηλιούπολης. Ο κ. Ψυρρόπουλος στον πρώτο γύρο των εκλογών πήρε 7.369 σταυρούς, που σημαίνει το 25,38% των ψήφων. Ας έρθουμε όμως στο θέμα της ρευματοκλοπής.

Κατά τον έλεγχο, τεχνικό κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπίστωσε ρευματοκλοπή η οποία φέρεται να είχε γίνει από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2022, με το συνολικό ποσό της ρευματοκλοπής να ανέρχεται σε 2039 ευρώ. Αυτό αναφέρεται άλλωστε σε έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ που απεστάλη τον περασμένο Σεπτέμβρη προς τον Ευστάθιο Ψυρρόπουλο και συγκεκριμένα στο περίπτερο της οδού Λασκάρεως 1.

Το έγγραφο έφερε τίτλο «Διαπίστωση ρευματοκλοπής στην παροχή με αριθμό….». Μεταξύ άλλων στο έγγραφο επισημαίνεται:

«Η χρονική περίοδος καταλογισμού με καταγραφείσας ενέργειας εκτείνεται από τις 10/102/2019 έως τις 30/06/2022, δηλαδή σε χρονικό διάστημα 994 ημερών και έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ρυθμιστικού πλαισίου». Επίσης σε άλλο σημείο του εγγράφου υπογραμμίζεται ότι «η συνολική οφειλή έναντι ρευματοκλοπής που σας καταλογίζεται ανέρχεται σε 2039,60 ευρώ».

 

 

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τα επίσημα έγγραφα ακόμη και σήμερα το ποσό δεν φαίνεται να έχει πληρωθεί, καθώς στις 27 Σεπτεμβρίου εξεδόθη από το ΔΕΔΔΗΕ «ειδοποίηση οφειλής πληρωμής» με ημερομηνία πληρωμής την 27η Οκτωβρίου.

«Δεν έχω λάβει κανένα πρόστιμο»

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος είχε εκδώσει ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα σχετικά με ρευματοκλοπή. Επρόκειτο για δημοσίευμα του notia.gr το οποίο αναπαρήχθη σε τοπικά ΜΜΕ της Ηλιούπολης. Σε αυτά γινόταν λόγος για «ρευματοκλοπή σε δύο επαγγελματικούς χώρους υποψηφίου δημάρχου στην Ηλιούπολη», δίχως όμως να κατονομάζεται ο ίδιος.

Ειδικότερα ο κ. Ψυρρόπουλος είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ήταν εμπλεκόμενος σε υπόθεση ρευματοκλοπής, κάνοντας λόγο για «λάσπη» και ότι δεν «έχει λάβει κανένα πρόστιμο». Παράλληλα προειδοποίησε ότι θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα ο κ. Ψυρρόπουλος ανέφερε:

«Η λάσπη σε εμένα προσωπικά και σε όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους που μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχουν και επιχειρήσεις στην πόλη, πρέπει να σταματήσει και να απευθυνθούμε στη Δικαιοσύνη και στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Προσωπικά δεν έχω λάβει ποτέ μέχρι σήμερα κανένα πρόστιμο, καμία μήνυση και καμία καταδίκη, όπως συκοφαντικά αναπαράγεται». Ό,τι και να κάνουν κάποιοι, ακόμη και εμμονικά κινούμενοι, δεν μπορούν να σταματήσουν το ρεύμα της καθαρότητας και της αλλαγής!».

Ωστόσο από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του στο documentonews.gr προκύπτει ξεκάθαρα ότι έχει διαπιστωθεί ρευματοκλοπή από το ΔΕΔΔΗΕ και έχει επιβληθεί πρόστιμο στον κ. Ψυρρόπουλο, ο οποίος θα πρέπει τώρα να δώσει εξηγήσεις στους ψηφοφόρους του για την υπόθεση αυτή.

Τι απαντά ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης για τη ρευματοκλοπή

Σε δήλωση σχετικά με το θέμα που αποκάλυψε το documentonews.gr για τη ρευματοκλοπή προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος. Ο υποψήφιος δήμαρχος αρνείται ότι έχει γίνει ρευματοκλοπή και προχώρα σε μια σειρά από ισχυρισμούς. Ωστόσο αυτό που υπογραμμίζεται ότι ο συντάκτης δεν ήρθε σε επαφή με τον ίδιο δεν ισχύει. Ο συντάκτης επικοινώνησε με το γραφείο του δημάρχου και ζήτησε να μιλήσει με τον ίδιο. Κάτι που κατέστη εφικτό ώρες μετά όταν ήδη είχε γίνει το δημοσίευμα.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του υποψηφίου δημάρχου:

Προς δυσάρεστη έκπληξή μου πληροφορήθηκα ότι σήμερα στις 10-10-2023 μετά τα απογοητευτικά για την άλλη πλευρά αποτελέσματα της Κυριακής 8-10-2023, δημοσιεύσατε στον διαδικτυακό τόπο www.documentonews.gr άρθρο με περιεχόμενο άκρως ανακριβές και συκοφαντικό για το πρόσωπό μου. Η χρονική στιγμή της ανάρτησης του δεν είναι τυχαία και το γνωρίζετε καλά καθώς έγινε μετά το προβάδισμα μου.

Πρόκειται για κατασκευασμένες ψεύτικες διευθύνσεις email από άγνωστο αποστολέα χωρίς προσωπικά στοιχεία που διακινούνται από την στιγμή της μεγάλης νίκης που σημειώθηκε χθες με κατάπτυστο, ανήθικο, ψευδή και συκοφαντικό τίτλο και κείμενο χωρίς σφραγίδες και υπογραφές, για τις οποίες έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές από τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να αποκαλύψουν ποιός είναι ο κοινός συκοφάντης.

Το έγγραφο αυτό που διακινείται παρανόμως φέρει παλαιότερες ημερομηνίες και έχουμε απαντήσει εδώ και μήνες με εξώδικες δηλώσεις, μηνύσεις και με τεκμηριωμένες θέσεις ενώπιον των αρμοδίων Αρχών και Υπηρεσιών. Ευτυχώς για εμένα υπάρχουν όλα τα δημόσια έγγραφα που επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω και είναι στη διάθεση των πολιτών της πόλης μας.

Όσοι επέλεξαν να το κάνουν ή να το αναπαράξουν γνωρίζουν καλά ότι με αυτή την επιλογή παραποιούν σκόπιμα την αλήθεια, έχοντας παραβιάσει οι ίδιοι πρώτοι την νομοθεσία, ενώ την ίδια στιγμή έχουν διαπράξει ποινικώς κολάσιμες πράξεις.

Με το ως άνω ανυπόγραφο δημοσίευμα είναι προφανές ότι έχει παραβιασθεί η νομοθεσία διότι:
-δεν ήρθατε σε επικοινωνία μαζί μου για την αξιολόγηση της ακρίβειας αυτής
-δεν δηλώνετε, και αληθών υποτιθέμενων των ανωτέρω, πράγμα που αρνούμαι, τον τρόπο και την διαδικασία πρόσβασης σε αυτήν την πληροφορία, καθώς πρόκειται σε κάθε περίπτωση για στοιχεία προσωπικών δεδομένων προστατευτέων από τη νομοθεσία και
-δεν απευθύνθηκε προηγουμένως σε εμένα ο συντάκτης του άνω δημοσιεύματος, που παραμένει άγνωστος, για να ερωτηθώ σχετικά με όσα σε βάρος μου αναφέρετε.

Επιφυλασσόμενος των δικαιωμάτων μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα και ΣΑΣ ΚΑΛΩ:

α) Όπως εντός προθεσμίας μίας (1) ώρας, από την παραλαβή της παρούσας αποκαταστήσετε την προσβολή με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα www.documentonews.gr περί ρητής ανάκλησης του δημοσιεύματος και απομακρύνετε από την ιστοσελίδα σας το ανωτέρω επίμαχο δημοσίευμα και οποιοδήποτε τυχόν άλλο σχετικό με αυτό.

Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα της μιας (1) ώρας από την κοινοποίηση της παρούσας δήλωσης παρέλθει άπρακτο ή δεν απομακρυνθεί από την ιστοσελίδα σας το ως άνω δημοσίευμα και οποιοδήποτε άλλο σχετικό με αυτό θα θεωρήσω ότι αρνείσθε να άρετε τις συνέπειες της υπαίτιας και παράνομης προσβολής της προσωπικότητάς μου και θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου αξιώνοντας να καταβληθεί ως χρηματική αποζημίωση το ποσόν των ‪100.000‬ ευρώ για την αρχική και έκαστη αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή

β) Όπως παραλείψετε στο μέλλον την οποιαδήποτε παρόμοια προσβλητική και συκοφαντική αναφορά στο πρόσωπό μου. Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την τιμή μου και της επιλογής κάθε πολίτη αυτής της πόλης ζητώντας δικαίωση στα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια. Δηλώνω δε ρητά και κατηγορηματικά ότι οποιοδήποτε χρηματικό ποσόν επιδικασθεί μετά την εκδίκαση της αγωγής που θα κατατεθεί θα διατεθεί αποκλειστικά για την δημιουργία υποδομών στην πόλη μας σύμφωνα με τις προγραμματικές μας δράσεις. Στους πολίτες αυτή της πόλης που με ενδιαφέρουν και μόνο σε αυτούς λογοδοτώ, τους δηλώνω ότι είναι στη διάθεσή τους δημόσια έγγραφα που επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω τα οποία δεν θα διακινήσω με ευτελείς μεθόδους και σκοτεινούς τρόπους, αλλά δηλώνω ότι δια ζώσης στο γραφείο μου είναι στη διάθεσή τους να τα δουν μόνοι τους, όπως και εσείς φυσικά!

Πηγή: documentonews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.jpg
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς
Σε μια πρώτη ανάγνωση των τίτλων βλέπουμε ότι οι μόνες σταθερές είναι η Παιδεία και τα Θρησκεύματα. Ανάλογα με τις εποχές, το ένα προηγείται ή έπεται...
Υπουργείο Παιδείας 1974-2024: Αλλάζει σαν τα πουκάμισα ονομασίες και υπουργούς