Επίδομα θέρμανσης
Επίδομα θέρμανσης 2023: Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Στα υψηλά 13 μηνών βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, τόσο σε ότι αφορά την βενζίνη, όσο και το diesel κίνησης. Μέσα σε αυτό το κλίμα πλησιάζει η ημερομηνία για την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν ότι η τιμή του θα σπάσει κάθε ρεκόρ, αφού εφέτος δεν θα υπάρχει κρατική επιδότηση στην αντλία.

Στις διεθνείς αγορές η τιμή του Brent βρέθηκε χθες ακόμη και πάνω από τα 95 δολάρια το βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανοδική πορεία της διεθνούς τιμής του πετρελαίου έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, από πλευράς της Σαουδικής Αραβίας αλλά και της Ρωσίας στις αρχές του καλοκαιριού για μείωση της παραγωγής συνεχίστηκε μέσα στο καλοκαίρι, ενώ δεν εμφανίζει έως τώρα σημάδια αποκλιμάκωσης ούτε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Σύμφωνα τα όσα ανάφερε χθες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν προβλέπεται επιδότηση στην αντλία και η μόνη ενίσχυση που θα έχουν οι καταναλωτές θα είναι το επίδομα θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης 2023: Ποιοι θα δουν αυξήσεις

τα ίδια επίπεδα με πέρυσι και συγκεκριμένα για τη χειμερινή περίοδο 2023 - 2024 χορηγείται επίδομα θέρμανσης, δηλαδή 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμό - ημέρες.

Το εισοδηματικό όριο παραμένει το ίδιο για τον άγαμο (16.000 ευρώ) και τον έγγαμο (24.000 ευρώ), αλλά αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Ωστόσο, δεν ισχύει η διπλή επιδότηση για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα τίθεται πέραν του εισοδήματος και όριο τζίρου (80.000 ευρώ ετησίως).

Το κόστος υπολογίζεται σε 237 εκατ. ευρώ (έναντι 280 εκατ. ευρώ που ανήλθε πέρυσι, εκ των οποίων 189 εκατ. για το 2023 και 48 εκατ. για το 2024).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιασμός
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 42χρονο- Κακοποιούσε και εξέδιδε την 40χρονη σύντροφό του για τρία χρόνια
Η 40χρονη ανέφερε ότι τα τελευταία έτη διατηρεί δεσμό και συμβιεί με τον 42χρονο, ο οποίος ασκεί επανειλημμένα σωματική βία σε βάρος της, καθώς και...
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 42χρονο- Κακοποιούσε και εξέδιδε την 40χρονη σύντροφό του για τρία χρόνια