φωτιά Φυλή
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις φωτιές

Παρέμβαση υπήρξε από τον Άρειο Πάγο για τις φωτιές αλλά και για το περιστατικό ρατσιστικής βίας στον Έβρο.

Έρευνα για τις φωτιές

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, απευθυνόμενη στην Εισαγγελία της Αλεξανδρούπολης, κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση πίσω από τους εμπρησμούς, και για το λόγο αυτό ζητεί να αναζητηθούν αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. «Ως προς τις καταστροφικές για τις ανθρώπινες ζωές, τον εθνικό δασικό πλούτο, τις περιουσίες κ.λπ. πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην περιφέρειά σας, να διερευνήσετε τα αίτια αυτών, σύμφωνα και με την με αρ. πρωτ. 5553 από 25/7/2023 παραγγελία μας, μεταξύ των οποίων και τυχόν οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα, δηλαδή διάπραξη του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1, 2 ΠΚ συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού (άρθρα 264 παρ.1 και 265 παρ.1 στοιχ. β, γ ΠΚ)», τονίζει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην παραγγελία της προς την αρμόδια εισαγγελέα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν παραλείπει να αναφερθεί στο θάνατο των 18 ατόμων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, σημειώνοντας: «Ενώ η πύρινη λαίλαπα μαίνεται στη χώρα μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, με εστίες να εκδηλώνονται ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές, ώστε να καθίσταται δυσχερέστατος ο έλεγχός τους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται, ανείπωτη θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, πιθανότατα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, μετανάστες, θύματα, συνήθως, παράνομων διακινητών».

Έρευνα και για τη ρατσιστική βία κατά των μεταναστών

Η ίδια σημειώνει επίσης: «Την ίδια στιγμή είναι ανησυχητικά κάποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών, όπως αυτό που περιγράφεται στα συνημμένα δημοσιεύματα, κατά τα οποία κάτοικος της Αλεξανδρούπολης κλείδωσε πρόσφυγες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, «25 κομμάτια», όπως λέει, στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός του, ενώ δημοσιοποίησε βίντεο με τις παράνομες πράξεις του, στο οποίο ακούγεται, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας, να κατηγορεί τους μετανάστες ότι «θα μας κάψουνε» και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν”. Επικαλείται μάλιστα σειρά δημοσιευμάτων που θα πρέπει να εξεταστούν. “.Ως προς τα καταγγελόμενα στα ανωτέρω συνημμένα δημοσιεύματα, να διερευνήσετε την τέλεση εγκλημάτων, όπως της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ. (άρθρο 184 παρ.2 ΠΚ), καθώς και της έκθεσης (άρθρο 306 παρ.1 ΠΚ) και αρπαγής κατά συρροή, τετελεσμένης ή και σε απόπειρα (άρθρα  94 παρ.1, 322 παρ.1α ΠΚ) σε συνδυασμό με το άρθρο 82 Α ΠΚ. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pasok
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εγκλωβισμό πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: «Πλήγμα για το δημόσιο πανεπιστήμιο»
«Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τα φαινόμενα βίας»
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εγκλωβισμό πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: «Πλήγμα για το δημόσιο πανεπιστήμιο»
Γιάννης Καλλιάνος
Νέα ανάρτηση Καλλιάνου στην κηδεία του πατέρα του: «Όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να ανακουφιστεί η ψυχούλα του»
Γιάννης Καλλιάνος: «Η αλήθεια θα λάμψει προς τιμήν της μνήμης του πατέρα μου»
Νέα ανάρτηση Καλλιάνου στην κηδεία του πατέρα του: «Όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να ανακουφιστεί η ψυχούλα του»