agrinio
Ο πατέρας έβαλε μπροστά το γιό του Διονύση και σε χρόνο dt τον πήγε στο χωράφι. Εκεί η φονική μηχανή, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της Wehrmacht, άρχισε τις εκτελέσεις, ακολουθώντας όχι διαδρομή θανάτου, αλλά θηριωδίας. Ο Διονύσης Φ. όπως έκαναν και οι ναζιστές, πυροβολούσε αδιακρίτως. Στη συνέχεια έψαχνε στα θύματα για επιζώντες και μόλις έβρισκε, τους εκτελούσε

Μια δολοφονία, δυο αυτόχειρες, και ένα εργατικό δυστύχημα έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα την οικογένεια Νικολόπουλου από το Αγρίνιο, η οποία μέσα σε 17 χρόνια ξεκληρίστηκε βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και συγχωριανούς.

Ολα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2006 όταν ο 17χρονος Αλέξης έπεφτε νεκρός από το όπλο του Διονύση Φούκα στο πενταπλό φονικό του Αγρινίου που έχει μείνει στην ιστορία για το μίσος του κτηνοτρόφου εναντίον πέντε κυνηγών.

Η δολοφονία του 17χρονου ήταν κατι που η μητέρα του Κατερίνα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ. Περίπου τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2010, έφυγαν από τη ζωή και η 51χρονη σύζυγος μαζί με την 16χρονη κόρη του, που προέβησαν σε απονενοημένο διάβημα πίνοντας φυτοφάρμακο, καθώς δεν ξεπέρασαν ποτέ την απώλεια του 17χρονου Αλέξη.

Και φθάνουμε στο σήμερα όπου ο πατέρας του Αλέξη, Γιώργος Νικολόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή αιφνιδίως εν ώρα εργασίας την περασμένη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, σε εργοτάξιο αυτοκινητοδρόμου.

Για την αιτία διενεργείται η προβλεπόμενη προανάκριση, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας.

Οικογένεια Νικολόπουλου: Η τραγωδία που συντάραξε το Πανελλήνιο το 2006

Την ομαδική δολοφονία των κυνηγών στο Αγρίνιο ομολόγησαν δύο κτηνοτρόφοι. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ο 37χρονος κτηνοτρόφος Διονύσης Φούκας φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, ενώ ο πατέρας του Λυσίμαχος Φούκας, που βρισκόταν μαζί του στο σημείο, προσπάθησε να αναλάβει την ευθύνη της πράξης.

Στην επίσημη ενημέρωση, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Ν. Ελλάδος ανακοίνωσε ότι οι δύο κτηνοτρόφοι ομολόγησαν, ωστόσο η ομολογία του 37χρονου είναι η αληθινή, καθώς ο πατέρας του προσπάθησε να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του γιου του. Πάντως, και ο ίδιος βρισκόταν στο σημείο του εγκλήματος.

Στην ομολογία του, ο 37χρονος κτηνοτρόφος δήλωσε ότι ο ίδιος και ο πατέρας του, ειδοποιημένοι από κάποιον γείτονα, πήγαν στο σημείο όπου βρίσκονταν οι κυνηγοί για να διαπιστώσουν εάν δημιουργούσαν πρόβλημα στα πρόβατά τους. Ο γιος, ο οποίος ήταν ένοπλος, απομακρύνθηκε από τον πατέρα του, αναζητώντας τους κυνηγούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ομολογία, λίγα λεπτά αργότερα, ο 37χρονος άκουσε διαπληκτισμούς μεταξύ του πατέρα του και τεσσάρων κυνηγών. Ισχυρίστηκε, δε, ότι υπήρξε και ένας πυροβολισμός από την πλευρά των κυνηγών, ενδεχομένως κατά λάθος ή για εκφοβισμό. Ο 37χρονος δήλωσε ότι μέσα στην ένταση, άνοιξε πυρ κατά των τεσσάρων.

Δύο από τους κυνηγούς έπεσαν τραυματισμένοι κοντά του, ο τρίτος στην απέναντι πλευρά του χωραφιού, ενώ ο τέταρτος -πιθανότατα ο 17χρονος- έτρεξε για να σωθεί. Ο 37χρονος κυνήγησε το νεαρό κυνηγό και άνοιξε πυρ εναντίον του, σκοτώνοντάς τον. Στο σημείο αυτό, ο 37χρονος δέχθηκε βολή από τον πέμπτο κυνηγό, τον οποίο δεν είχε δει νωρίτερα.

Το βλήμα τραυμάτισε τον 37χρονο κτηνοτρόφο στο στήθος, κοντά στην δεξιά κλείδα, αλλά όχι σοβαρά. Ο 37χρονος απάντησε με νέα πυρά, σκοτώνοντας και τον πέμπτο κυνηγό και επέστρεψε για να αποτελειώσει τους άλλους τρεις.

Ο ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Ν. Ελλάδος τόνισε ότι στους δύο κτηνοτρόφους οδηγήθηκε η αστυνομία από τη μαρτυρία του ανθρώπου που ειδοποίησε τον πατέρα και τον γιο πως κυνηγοί και σκυλιά βρίσκονται κοντά στα πρόβατά τους.

Επίσης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Ν. Ελλάδος επιβεβαίωσε ότι από τη βαλλιστική εξέταση ταυτοποιήθηκε η καραμπίνα του φερόμενου ως δράστη, δηλαδή ότι οι 12 κάλυκες, που εντοπίστηκαν στο χώρο του εγκλήματος, είχαν βληθεί από το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας.

«Ένοχοι κατά το κατηγορητήριο, χωρίς επιείκεια και χωρίς ελαφρυντικά», πρότεινε για τον Διονύσιο και τον Λυσίμαχο Φ. ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Αιγαίου, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του πατέρα τον ηθικό αυτουργό των εγκλημάτων του γιου του.

«Ο πατέρας έβαλε μπροστά το γιό του Διονύση και σε χρόνο dt τον πήγε στο χωράφι. Εκεί η φονική μηχανή, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της Wehrmacht, άρχισε τις εκτελέσεις, ακολουθώντας όχι διαδρομή θανάτου, αλλά θηριωδίας. Ο Διονύσης Φ. όπως έκαναν και οι ναζιστές, πυροβολούσε αδιακρίτως. Στη συνέχεια έψαχνε στα θύματα για επιζώντες και μόλις έβρισκε, τους εκτελούσε».

Στις 28 Μαρτίου 2008 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε την ποινή των πέντε φορές ισοβίων χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον Διονύσιο και τον Λυσίμαχο Φ. αντίστοιχα, που χωρίς οίκτο μαυροφόρεσαν ένα χωριό δολοφονώντας πέντε αθώους ανθρώπους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα