κουραμπιέδες
25 και 26 Δεκεμβρίου του 1965 πεθαίνουν τρία μέλη της οικογένειας, το μόνο κοινό τους στοιχείο είναι ότι είχαν φάει έναν κουραμπιέ

Χριστούγεννα 1965, στο χωριό Παπαδάτος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, φτιάχνονται παραδοσιακοί κουραμπιέδες, όμως οι συγκεκριμένοι είχαν κάτι το «δολοφονικό» μέσα τους.

Το δράμα εξελίσσεται με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη, που τα έχει με τον Βασίλη, ο οποίος είναι αρραβωνιασμένος με την Βασιλική. Η 40χρονη Ειρήνη, αποφασίζει ότι θέλει να βγάλει από τη μέση την αρραβωνιαστικιά του φίλου της.

Η Ειρήνη συνεννοήθηκε με τον Βασίλη να στείλουν για χρόνια πολλά στην αρραβωνιαστικιά του ένα δέμα με κουραμπιέδες, ζάχαρη, καφέ και μπισκότα. Μέσα στο κουτί με τους κουραμπιέδες είχε ρίξει παραθείο, με στόχο να την σκοτώσει τη Βασιλική.

Το δέμα έφτασε στο χωριό με ΚΤΕΛ χωρίς να φέρει αποστολέα. Πήγε στο σπίτι και εκεί το άνοιξε ο παππούς της οικογένειας

25 Δεκεμβρίου, ο 70χρονος πέθανε μέσα σε φρικτούς πόνους, χωρίς κανείς να σκεφτεί το ενδεχόμενο δηλητηρίασης. Όλοι πίστεψαν ότι πέθανε από την καρδιά του, επειδή τον ταλαιπωρούσαν χρόνια καρδιακά προβλήματα.

Ήταν 26 Δεκεμβρίου, τα δύο ανυποψίαστα κοριτσάκια της οικογένειας βρήκαν το κουτί με τους κουραμπιέδες και έφαγαν από έναν. Από μισό κουραμπιέ έφαγαν και η Βασιλική και μία γειτόνισσα, αλλά τίναξαν την άχνη για να μην είναι τόσο γλυκοί.

Λίγη ώρα αργότερα, τα μικρά παιδιά άρχισαν να σφαδάζουν από τους πόνους και να κλαίνε απαρηγόρητα, έτσι ο πατέρας τους τα πήγε επειγόντως στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τα βοηθήσουν. Τα παιδιά πέθαναν στο νοσοκομείο και ο χαροκαμένος πατέρας τα μετέφερε νεκρά στο χωριό.

Η οικογένεια συγκλονισμένη άρχισε να αναζητά τα αίτια του ξαφνικού θανάτου των αγαπημένων της και ο ιατροδικαστής ήταν αυτός που έδωσε τις απαντήσεις. Ο θάνατος του ηλικιωμένου άνδρα και των δύο μικρών παιδιών επήλθε από δηλητηρίαση η οποία προήλθε από τους κουραμπιέδες.

Η δίκη

Μετά τον θάνατο των τριών ανθρώπων άρχισαν αμέσως τακτικές ανακρίσεις στο Μεσολόγγι, με βασικούς ύποπτους τον αρραβωνιαστικό της Βασιλικής που είχε στείλει το δέμα αλλά και την ερωμένη του Ειρήνη, με την οποία ήταν γνωστό στη μικρή κοινωνία της Αμφιλοχίας ότι είχαν ερωτική σχέση.

Συνέλαβαν το ζευγάρι και άρχισε μια μακρά υπόθεση του δικαστηρίου. Η σοβαρότατη υπόθεση εκδικάστηκε τον Μάρτιο του 1967 στο Κακουργιοδικείο της Πάτρας, με κατηγορούμενους την Ειρήνη ως φυσική αυτουργό και τον ηλεκτρολόγο ως ηθικό αυτουργό στη δολοφονία των τριών ατόμων και τις δύο απόπειρες.

Η «φόνισσα» στην κατάθεσή της ήταν αρκετά αποκαλυπτική, η οποία ήθελε να σκοτώσει την αρραβωνιαστικιά του εραστή της, γιατί έλεγε πώς ο ίδιος ο Βασίλης της «έκανε νερά τελευταία».

Μετά από ώρες, η δολοφόνος παραδέχτηκε την ενοχή της, αλλά παρουσίασε τον εραστή της σαν τον εγκέφαλο αυτής της τριπλής δολοφονίας.

Μετά από 19 ημέρες δική και έριδες μεταξύ των δύο κατηγορουμένων, καταδίκασαν την 55χρονη σε 20 χρόνια κάθειρξη ενώ αθώωσαν τον 27χρονο εραστή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα