Thumbnail
Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του LGBTQ ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου - Για «ιστορική δίκη» έκανε λόγο ο πρόεδρος της έδρας, αντέδρασε ο Θάνος Πλεύρης

Στις 6 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για το δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, γνωστού ακτιβιστή για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζακ Κωστόπουλος έπεσε νεκρός μετά από αλλεπάλληλο ξυλοδαρμό και βίαιη μεταχείριση από ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου, έναν μεσίτη αλλά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέφθασαν στο σημείο. Οι δύο επιχειρηματίες, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί είναι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Η δίκη διεκόπη μετά από αίτηση της υπεράσπισης, λόγω απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορουμένου, ο οποίος υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικηγόρος Θάνος Πλεύρης, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, αντέδρασε στον χαρακτηρισμό της δίκης ως «ιστορική» απαντώντας πως «τα Μέσα το λένε και όσοι είναι απ' έξω».

Η πρόταση που συζητείται είναι να παραβρίσκεται όλη η οικογένεια του Ζακ από ένα άτομο για κάθε κατηγορούμενο, καθώς και 5 δημοσιογράφοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα