Thumbnail
Αρχαιολόγοι, συντηρητές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες θα παρουσιάσουν το αρχαιολογικό έργο των Εφορειών Αρχαιοτήτων κατά τη χρονική περίοδο 2011-2019

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και Συμβουλίου Μουσείων διοργανώνουν επιστημονικές συναντήσεις με τίτλο: «Ἴδια ἡ μνήμη γινάμενη παρὸν». Το αρχαιολογικό έργο των Εφορειών Αρχαιοτήτων κατά τη χρονική περίοδο 2011-2019, που θα παρουσιαστούν από 25 έως 28 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Περισσότεροι από 250 αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και συντηρητές, από όλες τις Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα παρουσιάσουν το έργο τους στην τελευταία δεκαετία. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία αναλαμβάνει και υλοποιεί ένα τεράστιο έργο ανασκαφών, προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, συμβάλλοντας παράλληλα στην ολοκλήρωση σημαντικών μεγάλων έργων συγχρηματοδοτούμενων από δημοσιονομικούς πόρους της Ε.Ε (μεγάλοι οδικοί άξονες [Εγνατία Οδός, Ιονία Οδός, ΠΑΘΕ, ΒΟΑΚ, Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Κλάδος - Λεύκτρο-Σπάρτης], ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, Επέκταση ΜΕΤΡΟ Αθήνας, ΤΡΑΜ Πειραιά), μικρότερων δημόσιων έργων και ιδιωτικών επενδυτικών προγραμμάτων (Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, /Αιολικά και Φωτοβολταϊκά πάρκα). Μετά από εργασίες ανασκαφής, συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης αποδίδονται στο κοινό δεκάδες αρχαιολογικοί χώροι εμπλουτίζοντας το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας. Σε θεσμικό επίπεδο και στο πλαίσιο του έργου του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου οι κηρύξεις, οριοθετήσεις και αναοριοθετήσεις αρχαιολογικών χώρων θωρακίζουν αποτελεσματικά την προστασία των αρχαιοτήτων.

Έναυσμα για την παρουσίαση του τεράστιου σε μέγεθος και σημασία έργου, αποτέλεσε για την Υπηρεσία μας, η καθημερινή επαφή, λόγω αρμοδιοτήτων, με τη δραστηριότητα των Εφορειών Αρχαιοτήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Μέσα από τις Ημερήσιες Διατάξεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπου ενεγράφησαν περισσότερα από 11.000 θέματα από το 2011 έως σήμερα, μέσα από τις αμέτρητες σελίδες Γνωμοδοτήσεων και Πρακτικών των πολύωρων συνεδριάσεων του Συμβουλίου, καταγράφεται και τεκμηριώνεται η μνήμη της ανθρώπινης παρουσίας και δράσης των αιώνων και χιλιετιών, η οποία τελικώς καθίσταται παρόν και διαφυλάσσεται για τις μελλοντικές γενιές μέσα από το έργο όλων των υπαλλήλων, όλων των ειδικοτήτων του ΥΠΠΟΑ.

Οι επόμενες Επιστημονικές Συναντήσεις προγραμματίζονται για την άνοιξη του 2020 και θα έχουν ως θέμα το έργο των Μουσείων και των Διευθύνσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η φράση «Απορία ψάλτου βηξ»;

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φίδι
Δάγκωμα φιδιού: Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας συμβεί
Τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφύγουμε σε περίπτωση δαγκώματος από φίδι και μάλιστα από ένα από τα πλέον δηλητηριώδη στη χώρα μας, την οχιά
Δάγκωμα φιδιού: Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας συμβεί
Instagram WhatsApp Facebook Messenger
«Καμπανάκι» από ειδικούς για εκατομμύρια χρήστες σε Facebook και Instagram – «Αλλάξτε τις ρυθμίσεις στο προφίλ σας, κινδυνεύετε»
Ειδικοί προειδοποιούν εκατομμύρια χρήστες του Facebook και του Instagram
«Καμπανάκι» από ειδικούς για εκατομμύρια χρήστες σε Facebook και Instagram – «Αλλάξτε τις ρυθμίσεις στο προφίλ σας, κινδυνεύετε»