Εισαγγελική έρευνα για το Μάτι -Καλούνται να δώσεις εξηγήσεις σημαντικά πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχοι
Μεταξύ αυτών, η Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης και άλλοι

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τέλεση αξιόποινων πράξεων καλούνται να δώσουν περισσότερα από 20 άτομα που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο πρώτος κύκλος της εισαγγελικής έρευνας έκλεισε με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις στο σύνολο των προσώπων που αναφέρονται στις μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων αλλά και άλλων που έχουν προκύψει από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μεταξύ αυτών, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία πριν από 15 ημέρες κλήθηκε σε εξηγήσεις και για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται το σύνολο των αδικημάτων που αποδίδονται στα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση στις μηνύσεις ακόμα και αυτά που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο.

σχετικά άρθρα

Ευ. Τσακαλώτος: Η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ευρύτερη βάση
Ευ. Τσακαλώτος: Η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ευρύτερη βάση

Η σχεδιαζόμενη από την Ελλάδα ακύρωση της μείωσης των συντάξεων «δεν συνιστά ανάκληση μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης...

Ευ. Τσακαλώτος: Η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ευρύτερη βάση