Thumbnail
Στασιμότητα και χρονοτριβή που δημιουργούν ερωτηματικά

Γνωστή στο πανελλήνιο είναι η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, που βρήκε τον θάνατο το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου, στην οδό Γλάδστωνος, έπειτα από διπλό σφοδρό ξυλοδαρμό από ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου και άνδρες της ΕΛΑΣ.

Μέχρι στιγμής έχει αναδειχθεί βίντεο από κάμερα κυκλώματος παρακολούθησης που τον εμφανίζει έντρομο σε φούρνο της οδού Πατησίων, ενώ υπάρχουν και σχετικές μαρτυρίες.

Επίσης, έχει αποδειχθεί πως στο επίμαχο μαχαίρι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα παρά μόνον δείγμα DNA που από μόνο του δεν φέρει αποδεικτική ισχύ για το σενάριο της «ληστείας».

Επίσης, δακτυλικά αποτυπώματα δεν έχουν βρεθεί στα ενδότερα του καταστήματος ή στο κοσμηματοπωλείο, δημιουργώντας κρίσιμα ερωτηματικά ακόμη και το ενδεχόμενο της απλής κλοπής.

Το μεγάλο και βασικό ερώτημα είναι ποια ήταν η αλληλουχία εκείνη των δράσεων και των γεγονότων που οδήγησαν στον εγκλεισμό του εντός του κοσμηματοπωλείου, όπου δέχθηκε την πρώτη άγρια επίθεση.

Νέο βίντεο που φέρνει στην επιφάνεια του OmniaTV και προέρχεται από κάμερες του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού συμπαιραίνεται ότι  ανάμεσα στο βίντεο του γωνιακού καταστήματος και στο βίντεο από το κινητό, μεσολαβούν σχεδόν δύο λεπτά (1 λεπτό και 53 δευτερόλεπτα)..

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο λεπτών, από τη στιγμή που ο Ζακ φαίνεται να φεύγει από την πόρτα του γωνιακού καταστήματος, μέχρι τη στιγμή που ξεκινά το βίντεο του κινητού, στις κάμερες του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού διακρίνονται τα εξής:

  • τρία άτομα κατευθύνονται (01:20) με γρήγορο βήμα, μέσα από τα τραπεζάκια του καφέ το οποίο βρίσκεται δίπλα στο ΜΤΝ, προς τη μεριά του κοσμηματοπωλείου
  • περίπου ένα λεπτό μετά, οι παρευρισκόμενοι και οι περαστικοί βλέπουν κάτι (ανησυχητικό, που τους τραβάει την προσοχή) να συμβαίνει μπροστά στο κοσμηματοπωλείο (02:17)

Αυτά επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες αυτοπτών που έχουν καταθέσει ότι, πριν ο Ζακ προσπαθήσει να πάρει τον πυροσβεστήρα για να απεγκλωβιστεί, κάποιοι που βρίσκονταν έξω από το κοσμηματοπωλείο, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης, πετούσαν αντικείμενα προς τον Ζακ, με τα οποία μάλιστα έσπασαν την βιτρίνα.

Οι αυτόπτες και οι κάμερες που δεν αναζήτησε η ΕΛ.ΑΣ.

Στα βίντεο φαίνεται πλέον καθαρά ότι τουλάχιστον δύο άτομα ήταν μαζί με τον Ζακ, από την διασταύρωση Γλάδστωνος με Πατησίων μέχρι και τον θάνατό του: ο ψηλός νεαρός με το ροζ πουκάμισο και το σκούρο μπλε παντελόνι και ο άνδρας με γένι, κίτρινη μπλούζα και ανοιχτό μπλε, ξεβαμμένο παντελόνι. Ο δεύτερος μάλιστα φαίνεται και σε άλλο βίντεο που έχει δημοσιευτεί, να διορθώνει τον αστυνομικό που καλεί το ΕΚΑΒ και αναφέρει ότι το θύμα έχει κοπεί στον λαιμό, λέγοντας «δεν είναι στον λαιμό, είναι στα χέρια».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τις κάμερες του ΜΤΝ φαίνεται επίσης ξεκάθαρα ότι υπάρχει πληθώρα αυτοπτών από τα γύρω καταστήματα, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από την αστυνομία να καταθέσουν.

Παράλληλα, υπάρχουν κάμερες γειτονικών καταστημάτων που είναι πολύ πιθανό να έχουν καταγράψει όλα όσα προηγήθηκαν του φονικού ξυλοδαρμού. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ., που απάντησε στην σχετική παραγγελία του ανακριτή με χαρακτηριστική καθυστέρηση, δεν έχει εισφέρει υλικό από αυτές.

Τεράστια ερωτηματικά προκαλεί και η επιλογή της ΕΛΑΣ ο χώρος να μην σφραγιστεί αμέσως, αλλά άφησε τον ιδιοκτήτη να καθαρίσει τον χώρο δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στην συλλογή στοιχείων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αποτελέσματα της δακτυλοσκοπικής εστάλησαν στον ανακριτή στις 2 Οκτωβρίου, ενώ το έγγραφο φέρει ημερομηνία σύνταξης 26 Σεπτεμβρίου 2018. Υπενθυμίζουμε ότι ο μεσίτης είχε απολογηθεί, αφού είχε ζητήσει προθεσμία, στις 25 Σεπτεμβρίου, επομένως, τη στιγμή της απολογίας του, ο ανακριτής δεν είχε στη διάθεσή του την δακτυλοσκοπική εξέταση.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στην απολογία του ο ιδιοκτήτης αφέθηκε ελεύθερος στη βάση ψευδών μαρτυριών, καθώς είχε αναφέρει πως είδε τον Ζ.Κ να βγαίνει από το κοσμηματοπωλείο κρατώντας μαχαίρι, κάτι το οποίο καταρρίπτεται τόσο από τα βίντεο όσο και από την απουσία αποτυπωμάτων.

Αντίστοιχα, τα λιγοστά βίντεο από τις κάμερες των καταστημάτων που συνέλεξε η αστυνομία, παραδόθηκαν στον ανακριτή την 1η Οκτωβρίου, ενώ το διαβιβαστικό που τα συνοδεύει φέρει ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου. Ήδη, δηλαδή, αφού είχε γίνει γνωστό ότι η αστυνομία, επί μία ολόκληρη εβδομάδα δεν είχε απαντήσει σε δύο αιτήματα του ανακριτή για τα βίντεο.

Η απροθυμία συλλογής στοιχείων, η καθυστέρηση υποβολής τους στον ανακριτή, η αποκάλυψη της ολοκλήρωσης του ξυλοδαρμού του ετοιμοθάνατου Ζακ από τους άνδρες της Ζ και της ΔΙΑΣ, όλα αποτελούν ενδείξεις που καθιστούν πια ορατή τη συγκάλυψη.

Με πληροφορίες από το OmniaTV

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

petroyniass.jpg
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους
Μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια που χάρισε 15.000 βαθμούς ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε για 7η φορά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους...
Νέος Θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια – Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους