Thumbnail
Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας, συμμετείχαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας, με την Αναπληρώτρια Υπουργό  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας».

Ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέφερε ότι η αναστολή λειτουργίας του Κωνστανοπούλειου Οίκου Ευγηρίας, θα αφήσει κυριολεκτικά στο δρόμο, 92 ηλικιωμένους και 43 εργαζόμενους.

Ζήτησε την έκτακτη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι είναι η μόνη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει τόσο τη συνέχιση παροχής φροντίδας στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα, όσο και τη συνέχιση της εργασίας των εργαζόμενων σε αυτό, χωρίς καμία μείωση στο μισθό.

Επίσης, έθεσε το θέμα της απαλλαγής των ακινήτων του Ιδρύματος από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ, ενώ τόνισε ιδιαίτερα, την ευθύνη όλων των μέχρι τώρα αστικών  κυβερνήσεων, για την ανυπαρξία δημόσιων δομών δωρεάν φροντίδας των ηλικιωμένων, με αποτέλεσμα, την φροντίδα τους να την έχουν αναλάβει κοινωφελή ιδρύματα ή να αποτελεί πεδίο επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aytoktonia.jpg
Τραγωδία στην Εύβοια: Αυτοκτόνησε 25χρονος - Έπεσε από το μπαλκόνι
Στο σημείο του τραγικού συμβάντος έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 25χρονο στο Γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος...
Τραγωδία στην Εύβοια: Αυτοκτόνησε 25χρονος - Έπεσε από το μπαλκόνι