Thumbnail
Γράφει ο Πάνος Τσερόλας

Γράφει ο Πάνος Τσερόλας

The Phantom Menace

Ένας τρομερός Jedi (και πολύ ωραίος τύπος) πεθαίνει από το διπλό φωτόσπαθο του Sith Darth Maul. Ο Κουίνγκον, πεθαίνοντας, λέει σε έναν επίσης τρομερό Jedi-μαθητή του, τον Όμπι-Ουάν Κενόμπι, ότι ένα πιτσιρίκι που μαζέψανε από τον πλανήτη Τατουίν, ονόματι Άνακιν Σκάιγουόκερ, πιθανότατα θα φέρει την πολυπόθητη ισορροπία στη δύναμη και το αίσιο «τέλος της ιστορίας». Ο Όμπι-Ούαν θα νικήσει τον Darth Maul και θα δεχτεί να αναλάβει την καθοδήγηση του χαρισματικού πιτσιρικά. 

Attack of the Clones

Μια ταινία που θα μπορούσε κάλλιστα να κρυφτεί από την ευρύτερη φιλμογραφία της σειράς, μας δείχνει πως ο Anakin μεγάλωσε αρκετά για να γίνει όντως ένας ικανότατος Jedi, και για να μπορεί να ερωτευτεί παράφορα την Πάντμε- ο έρωτας θα του δημιουργήσει κάποιες αντιφάσεις σε σχέση με την φωτεινή πλευρά της δύναμης. Στο τέλος, γίνεται του φωτόσπαθου το κάγκελο καθώς όλα δείχνουν πως κάτι «κακό» ετοιμάζεται στον μακρινό, μακρινό γαλαξία. 

Revenge of the Sith
 
Το πιο σκοτεινό σημείο της ιστορίας βρίσκει τον Anakin να ολοκληρώνει το πέρασμά του στην σκοτεινή πλευρά, καθώς ο γερουσιαστής Πάλπατιν αποκαλύπτεται ως ο μεγάλος αρχικακός. Η μεταμόρφωσή του θα πραγματοποιηθεί αφού πρώτα ο Όμπι-Ουάν τον διαμελίσει και τον παρατήσει να καεί στην λάβα, μετά από μια τρομερή μονομαχία. Το κακό κερδίζει, οι Jedi σκοτώνονται όλοι (πλήν του Όμπι-Γουαν και του Yoda), ο Darth Vader γεννιέται και η ισορροπία γέρνει από την μεριά του κακού. Πιθανότατα, μας λέει ο Λούκας, φταίει ο έρωτας. Οι Jedi είναι κάτι σαν καλόγεροι που δεν αγαπούν και δεν ερωτεύονται, ο Anakin παραείναι bon-viveur για κάτι τέτοιο. 

A new hope
 
Το ταξίδι ξεκινάει, ο Λούκ Σκάιγουόκερ μαθαίνει ότι ο μπαμπάς του ήταν Jedi και βοηθάει καθοριστικά ένα σχέδιο της Aντίστασης να καταρρίψει το Death Star, ένα υπερόπλο της Αυτοκρατορίας το οποίο διοικεί ο Darth Vader. Ο Όμπι-Γουάν θυσιάζεται για να βοηθήσει στον σκοπό, μια νέα ελπίδα γεννιέται. Καθοδήγηση της αντίστασης, η πριγκίπισσα Λέια. Απρόθυμος βοηθός, ένας πειρατής του διαστήματος, ο Χαν Σόλο. 

 

The empire strikes back
 
Πιθανότατα η καλύτερη ταινία της σειράς. Ο Λουκ, παρά τις αντιρρήσεις του γερασμένου Yoda, θα μονομαχήσει με τον Darth Vader. Ο σκοτεινός κακός, θα του κόψει το χέρι και ύστερα θα του αποκαλύψει την μεγάλη, ανατρεπτική αλήθεια: No, I’m your father. Η Αυτοκρατορία θα διαλύσει την αντίσταση και θα αρχίσει την κατασκευή ενός νέου Death Star. Ο Λουκ θα ξεφύγει την τελευταία στιγμή. 

Return of the Jedi
 
Η Αντίσταση θα κάνει την ύστατη προσπάθειά της να κερδίσει, αφού όμως πρώτα η Λέια θα γίνει σκλάβα ενός υπερτροφικού βατράχου και αφού όλη η ομάδα κινδυνέψει να βρεθεί για πάντα σε έναν τεράστιο λάκκο με δόντια. Τελικά όμως, η προφητεία για τον Άνακιν δικαιώνεται. Αφού ο Λουκ τον κερδίσει στην επόμενη μονομαχία τους, ο ετοιμοθάνατος Darth Vader θα σκοτώσει τον αρχικακό των αρχικακών Αυτοκράτορα και θα ευχαριστήσει τον γιό του που τον βοήθησε να επιστρέψει στην φωτεινή πλευρά της δύναμης. Η Αντίσταση θα νικήσει. Χάρη στον Άνακιν Σκάιγουόκερ, τον πιο δυνατό Jedi όλων, που ταυτόχρονα υπήρξε ο πιο δυνατός Sith. 



The force Awakens
 
Το «τέλος της ιστορίας» δεν ήρθε ποτέ, μερικές δεκαετίες μετά το κακό ξαναγεννιέται και ως φυσική αντίδραση, το καλό αναδύνεται ως απάντηση. Πάμε σινεμά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

europaiki_enosi
Ευρωπαϊκά σχολεία: Πρόσκληση Πιερρακάκη για απόσπαση εκπαιδευτικού ως επικεφαλής της Μονάδας Παιδαγωγικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες
Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από σήμερα 5-6-2024 έως και 11-6-2024
Ευρωπαϊκά σχολεία: Πρόσκληση Πιερρακάκη για απόσπαση εκπαιδευτικού ως επικεφαλής της Μονάδας Παιδαγωγικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες
panell
Πανελλαδικές 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στο Ναυτικό Δίκαιο από το Φροντιστήριο Νέα Παιδεία-Παλαιό Φάληρο
Ενδεικτικές Απαντήσεις για το μάθημα του Ναυτικού Δικαίου των Πανελλήνιων εξετάσεων 2024
Πανελλαδικές 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στο Ναυτικό Δίκαιο από το Φροντιστήριο Νέα Παιδεία-Παλαιό Φάληρο
peripoliko5-8.jpg
Ιωάννινα: Συνελήφθησαν μαθητές που λήστευαν σε καθημερινή βάση συμμαθητή τους
Οι ανήλικοι εξανάγκαζαν συμμαθητή τους να τους παραδίδει χρήματα, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 400 ευρώ
Ιωάννινα: Συνελήφθησαν μαθητές που λήστευαν σε καθημερινή βάση συμμαθητή τους