Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών
Alexandros Michailidis / SOOC
Τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου και προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 9:00 το πρωί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Σύλλογοι εκπαιδευτικών κηρύσσουν τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις 3 πρώτες ώρες της πρωινής ζώνης ( από 08:00 έως 11:00) και καλούν όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το χώρο του Διοικητικού Εφετείου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τετάρτη 13 – 3 – 2024 στις 09:00 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, Λουίζης Ριανκούρ 85 Αθήνα (πλησίον στάσης ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) – Κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας

Την Τετάρτη 13 – 3 – 2024  συζητείται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, εξ αναβολής, η αίτηση ακύρωσης των συναδέλφων νεοδιόριστων κατά της απόφασης του Διευθυντή Π. Ε. Α΄ Αθήνας με θέμα: «Ανάκληση απόφασης μονιμοποίησης εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Α΄ Αθήνας».

Η ένδικη αυτή ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των αγώνων για την ακώλυτη και άμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων νεοδιόριστων. Οι συγκεκριμένοι/-ες νεοδιόριστοι/-ες παραμένουν για τέταρτη (!!) συνεχόμενη χρονιά «δόκιμοι», καθώς το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να επιβάλει ένα ιδιόμορφο καθεστώς εκβιασμού και ομηρίας για να προωθήσει την αξιολόγηση – χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση  σχολείων και εκπαιδευτικών.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις 3 πρώτες ώρες της πρωινής ζώνης ( από 08:00 έως 11:00) και καλεί όλες και όλους τις/τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το χώρο του Διοικητικού Εφετείου, την Τετάρτη 13 – 3 – 2024 στις 09:00, Λουίζης Ριανκούρ 85.

Με το παρόν, ενημερώνεται και η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τη στάση εργασίας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ!

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΤΟΥ 2020 ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι νεοδιόριστοι ιδιαίτερα του 2020

Την Τετάρτη 13/3, εκτός απρόοπτου, θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (Ριανκούρ 85), εξ αναβολής από τον περασμένο Νοέμβρη, η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του τότε Διευθυντή Εκπαίδευσης ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας με θέμα «Ανάκλησης απόφασης μονιμοποίησης εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Α΄ Αθήνας».

Θυμίζουμε σε όλους ότι με παρέμβαση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. μέσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι του 2020 που υπηρετούσαν πέρυσι σε σχολεία της ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας είχαν πάρει τη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησής τους αλλά στη συνέχεια αυτή ανακλήθηκε με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα με τα οποία υπογράφτηκε! Στη συνέχεια το ΥΠΑΙΔ επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τους συναδέλφους νεοδιόριστους – ανεπιτυχώς - ως πολιορκητικό κριό για να περάσει την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση. Τους εκβιάζει να αξιολογηθούν για να μονιμοποιηθούν και τους κρατάει ήδη 4 χρόνια όμηρους, δόκιμους!

Μετά από αίτημα των ίδιων των συναδέλφων και επιμονή και του Συλλόγου μας η ΔΟΕ προχώρησε σε ομαδική προσφυγή ενάντια στην ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους. Αυτή η προσφυγή δικάζεται την Τετάρτη 13/3. Το δικαστήριο ξεκινάει 9:30 αλλά έχει πολλές υποθέσεις και δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα γίνει η δίκη που μας αφορά. Δεν τρέφομε καμιά αυταπάτη για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των κυβερνώντων. Αντιμετωπίζουμε την εκδίκαση ως μέρος του μεγάλου αγώνα που κάνουμε για μονιμοποίηση των συναδέλφων μας.

Σε κάθε περίπτωση οι προσφεύγοντες συναδέλφισσες/σοι θα εκπροσωπηθούν από τη νομική Σύμβουλο της Ομοσπονδίας, την οποία άλλωστε με υπεύθυνη δήλωση έχουν εξουσιοδοτήσει.

Καλούμε όσους συναδέλφους μπορούν και ιδιαίτερα τους συναδέλφους νεοδιόριστους να έρθουν την Τετάρτη 13/3 στις 9.30 π.μ. στο Εφετείο για να στηρίξουμε με την παρουσία μας και την προσφυγή.

Ο Σύλλογός μας κηρύσσει από 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο ωράριο κάθε συναδέλφου για να διευκολύνει τη συμμετοχή έξω από το εφετείο.

Ζητάμε την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων εδώ και τώρα χωρίς καμία προϋπόθεση! Ζητάμε να δικαιωθούν οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι του 2020 της Α΄ Αθήνας (και όλων των αντίστοιχων Διευθύνσεων) που μονιμοποιήθηκαν πέρυσι και στη συνέχεια τους έγινε ανάκληση της μονιμοποίησής τους.

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4