ypaith

Την ισότιμη μεταχείριση των συναδέλφων που εργάζονται σε Δ.Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην ΔΙΕΚ) και ΚΕΔΑΣΥ  οι οποίοι έχουν αποκλειστεί αναίτια από την καταβολή αποζημίωσης υπερωριακής απασχόλησης, παρ΄ όλο που οι προκλήσεις που αυτοί καλούνται να διαχειριστούν είναι πολλές και ποικίλες, με υπερ-εργασία ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας (ΣΥΠΥΥΠ)

Οπως τονίζει ο σύλλογος, οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες εργασίας, πολύ συχνά υπό καθεστώς υποστελέχωσης και εντός ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.

«Η καταβολή αποζημίωσης υπερωριακής απασχόλησης αποτελεί την ελάχιστη ανταμοιβή προς τον κλάδο μας, αποτελεί το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της διαρκούς και άοκνης προσφοράς μας, της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουμε στην υπηρεσία. Επιπλέον η θεμελίωση συνθηκών κανονικότητας ως προς τη διαδικασία καταβολή της, αποτελεί μία κατάκτηση του ΣΥΠΥΥΠ, μία κατάκτηση του κλάδου μας που μόνο αυτονόητη δεν θεωρούνταν πριν χρόνια», συμπληρώνει.

Ολη η ανακοίνωση του ΣΥΠΥΥΠ

Ο ΣΥΠΥΥΠ εκφράζει την ικανοποίησή του καθώς διαφαίνεται ότι, μετά από επίμονο και πολυετή αγώνα του ΣΥΠΥΥΠ, η διαδικασία αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης μπαίνει επιτέλους στη σωστή της βάση, με τις έγκαιρες ενέργειες του Αυτοτελούς Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού και τη μεταφορά των σχετικών πιστώσεων, που για πρώτη φορά μάλιστα αφορούν ολόκληρο το έτος (Α΄ και Β΄ Εξάμηνο), καθώς και την έγκαιρη δημοσίευση του ΦΕΚ.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, χωρίς βέβαια να εφησυχάζουμε, ότι η φετινή καλή πρακτική θα αποτελέσει οδηγό για τα επόμενα έτη, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου η απόφαση έγκρισης υπερωριακής απασχόλησης εκδίδονταν ακόμη και την τελευταία στιγμή, λίγες μόλις ημέρες πριν εκπνεύσει το εξάμηνο.

Επιπλέον, ο ΣΥΠΥΥΠ συνεχίζει τον αγώνα για την ισότιμη μεταχείριση των συναδέλφων που εργάζονται σε Δ.Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην ΔΙΕΚ) και ΚΕΔΑΣΥ (σχετικό το υπ’αρ.πρωτ.602/11-12-2023 έγγραφο του ΣΥΠΥΥΠ προς την πολιτική ηγεσία), οι οποίοι έχουν αποκλειστεί αναίτια από την καταβολή αποζημίωσης υπερωριακής απασχόλησης, παρ΄ όλο που οι προκλήσεις που αυτοί καλούνται να διαχειριστούν είναι πολλές και ποικίλες, με υπερ-εργασία υπό αντίξοες συνθήκες εργασίας, πολύ συχνά υπό καθεστώς υποστελέχωσης και εντός ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.

Η καταβολή αποζημίωσης υπερωριακής απασχόλησης αποτελεί την ελάχιστη ανταμοιβή προς τον κλάδο μας, αποτελεί το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της διαρκούς και άοκνης προσφοράς μας, της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουμε στην υπηρεσία. Επιπλέον η θεμελίωση συνθηκών κανονικότητας ως προς τη διαδικασία καταβολή της, αποτελεί μία κατάκτηση του ΣΥΠΥΥΠ, μία κατάκτηση του κλάδου μας που μόνο αυτονόητη δεν θεωρούνταν πριν χρόνια.

Με την ίδια δύναμη και μαχητικότητα και με τη στήριξη όλων των συναδέλφων μας, ο ΣΥΠΥΥΠ συνεχίζει τη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου και επιμένει στην κατάθεση προτάσεων για την εξάλειψη παθογενειών και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4