Ανακοίνωση

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με την αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης  που αντιμετωπίζει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας ως κόστος την ίδια ώρα  μάλιστα που ξοδεύει δις για το ΝΑΤΟ.

Και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα σε πολλά σχολεία, την ίδια στιγμή  που το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να προκαλεί και να μιλά για «επαναφορά της κανονικότητας».

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, η διεύρυνση της κινητικότητας των εκπαιδευτικών που οδήγησε σε αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στην αναχρονιστική διπλή και τριπλή ανάθεση μαθημάτων, οι καταργήσεις/συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γενικά Λύκεια, η παγίωση της πρακτικής κλεισίματος τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών σε πολλές περιοχές, οι κτιριακές υποδομές και πολλά άλλα αποτελούν τα βασικά προβλήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι “το μια από τα ίδια στην εκπαίδευση, συνιστά χειροτέρευση των  όρων μόρφωσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας”.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Άμεση κάλυψη όλων των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, α’ και β’ δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις.
Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα Ένταξης και να καλυφθεί η ανάγκη παράλληλης στήριξης.
Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό Λύκειο.

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και μαθητές στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 13:00.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4