Α ΕΛΜΕ δυτ. Αθήνας: Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό
Α ΕΛΜΕ δυτ. Αθήνας

Το Δ.Σ. της A΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας (Περιστέρι) καταγγέλλει το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, τη σφαγή Παλαιστινίων με εν ψυχρώ δολοφονίες δεκάδων άοπλων διαδηλωτών, ενθαρρυμένο από την προκλητική στήριξη των ΗΠΑ που αποφάσισαν να μεταφέρουν την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, που έχουν φτάσει τις 118 με 3000 τραυματίες, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του "θύτη" με το "θύμα". Είναι πρόσφατο το κατάπτυστο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει το φταίξιμο στους αγωνιστές Παλαιστίνιους που αναγκάζουν τους Ισραηλινούς να τους δολοφονούν!

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους και νέους της πόλης μας, να συνεχίσουν τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που διεκδικώντας τη δική τους πατρίδα έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική βία, τις δολοφονίες και τις φυλακίσεις εκ μέρους του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Είναι επικίνδυνη η πολιτική της κυβέρνησης που ενισχύει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αγωνιζόμαστε για: Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μιλήσουν στους μαθητές μας για το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλες τις μορφές.

Το σωματείο μας συμμετέχει από το 2009 στην πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ» και συμμετείχε στην πρόσφατη αποστολή στην Παλαιστίνη. Συνεχίζουμε με κάθε μέσο την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και την ΟΛΜΕ να πράξει το ίδιο.  Απαιτούμε:

• Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους
  • Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση  της Αhed Tamimi  και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων παιδιών και ενηλίκων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
  • Όχι στον αιματοβαμμένο άξονα ΗΠΑ – Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ - Αιγύπτου.
  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα.

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!  Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)