Τι συμβαίνει με το τμήμα Ειδικής Αγωγής - Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το Παν/μιο Ιωαννίνων
Βουλή

Απάντηση στο ερώτημα του κ. Μαυρωτά για την εξαέρωση του Τμήματος Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έδωσε ο Υπουργός Παιδείας στην τοποθέτηση του στην Α συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς:

“Η προχειρότητα και η αβεβαιότητα φαίνεται στα πολλά εμπρός πίσω της νομοθέτησης. Το Τμήμα Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εξαερώθηκε τελικά, ενώ ήταν στο σχέδιο της διαβούλευσης και η απορία είναι γιατί;”

Ο Κώστας Γαβρόγλου στη δικιά του τοποθέτηση ανέφερε για το θέμα αυτό που έθιξε ο κ. Μαυρωτάς:

“Όσον αφορά την Ειδική Αγωγή έχετε δίκιο. Την Ειδική Αγωγή την είχαμε στο αρχικό νομοσχέδιο που ανέβηκε στην διαβούλευση.

Την  ειδική αγωγή την δέχθηκε ομόφωνα, για να μη νομίζετε ότι τα κρύβω, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εμείς δεν το έχουμε διότι, στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, είναι στο διαδίκτυο όλα αυτά, τα περισσότερα σχόλια τα είχαμε ως προς το επιστημονικό στάτους ενός τέτοιου τμήματος, παρόλο που αντίστοιχο υπάρχει  στο Βόλο και υπάρχει και μια κατεύθυνση σε ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Υπήρξαν, λοιπόν, πολύ σοβαρές επιστημονικές αντιρρήσεις γι’ αυτό.

Αυτός είναι ο λόγος που είπαμε στην τελευταία συνεδρίαση, την οποία ανέφερε η κ. Τζούφη, στις 14 Ιουλίου, που είχαμε με την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να επανέλθει αυτό το θέμα αλλά με μια επιστημονική τεκμηρίωση, λαμβάνοντας υπόψη αυτού του τύπου τα σχόλια”.

σχετικά άρθρα

Συν. Επιτροπής Μαθητών Αθήνας: Κλειστά σχολεία 29/10- Μαθητικός ξεσηκωμός
Συν. Επιτροπής Μαθητών Αθήνας: Κλειστά σχολεία 29/10- Μαθητικός ξεσηκωμός
Μαθητικός ξεσηκωμός σε όλη την Ελλάδα! Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό το σχολείο ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ!
Συν. Επιτροπής Μαθητών Αθήνας: Κλειστά σχολεία 29/10- Μαθητικός ξεσηκωμός