Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ελληνικά Πετρέλαια: Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό- Αιτήσεις έως 28/4


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Απρίλιος, 2017 - 15:10 | Στην Κατηγορία:

Υποτροφίες

Για λίγες μέρες ακόμα θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι υποψήφιοι στο πρόγραμμα υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 για σπουδές στο εξωτερικό από τα Ελληνικά Πετρέλαια. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους να πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους -με πλήρη φοίτηση και μέγιστη διάρκεια δύο έτη- σε αγγλόφωνα προγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ελβετία και στην Ολλανδία. Μετά την επιτυχή παρακολούθηση των σπουδών, οι υπότροφοι θα αποκτήσουν μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης (Master’s Degree). Υποτροφίες θα χορηγηθούν στους εξής επιστημονικούς κλάδους:

  • Μηχανική με έμφαση στη Διύλιση και Εμπορία Πετρελαιοειδών, όπως: Process and Chemical Engineering, Fuel Technology, Environmental Engineering, και Maintenance Engineering, δύο υποτροφίες,
  • Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης με εφαρμογές στη Διύλιση και Εμπορία Πετρελαιοειδών, όπως: ΜΒΑ, Finance and Economics, Petroleum Law and Policy, Petroleum Business Marketing and Management, Operations and Manufacturing Management, και Information Technology/Systems, τέσσερις υποτροφίες, και,
  • Ερευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων με έμφαση στους τομείς: Exploration /Petroleum Geophysics, Petroleum Geosciences, και Petroleum Engineering, μία υποτροφία.

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να μην υπερβαίνουν το 29ο έτος της ηλικίας και να είναι πτυχιούχοι ελληνικών πανεπιστημίων ή κάτοχοι ισότιμων τίτλων από εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Υποψήφιοι με επαγγελματική εμπειρία, σε χώρους συναφείς με τα επιδιωκόμενα αντικείμενα σπουδών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία, εφόσον η ηλικία τους δεν υπερβαίνει το 31ο έτος. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν άριστα την αγγλική γλώσσα και να είναι κάτοχοι Proficiency (κατά προτίμηση του Cambridge) ή άλλων ισότιμων διπλωμάτων.

Ως ημερομηνία έναρξης της υποτροφίας ορίζεται η 1η Οκτωβρίου 2017 ή η ημερομηνία επίσημης έναρξης του προγράμματος σπουδών. Οι υπότροφοι υποχρεούνται να υποβάλουν βεβαιώσεις προόδου σπουδών σε τακτά χρονικά διαστήματα, ωστόσο η παροχή της υποτροφίας μπορεί να ανασταλεί, μετά από αίτηση του υποτρόφου, για διάστημα μικρότερο του ενός έτους, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εξάλλου, η Διοίκηση του Ομίλου δικαιούται να ανακαλέσει ή να διακόψει οριστικά την υποτροφία, όταν εκτιμά ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι που το επιβάλλουν, όπως η πορεία σπουδών και το ήθος του υποτρόφου. Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 20.000 ευρώ ετησίως για δίδακτρα, καθώς και σε 1.000 ευρώ μηνιαίως για έξοδα διαβίωσης κατά τους μήνες παρακολούθησης του προγράμματος κάθε ακαδημαϊκού έτους. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι υπότροφοι έχουν την υποχρέωση, εφόσον τους ζητηθεί, να εργαστούν στον Ομιλο μέχρι τρία έτη.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 28 Απριλίου, ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με ηλεκτρονικό τρόπο και επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών, στη διεύθυνση: ΕΛΠΕ, Χειμάρρας 8Α, Τ.Κ. 151 25, Μαρούσι, ή στο e-mail: [email protected].

Πληροφορίες: www.helpe.gr, 210 6302892 και 210 6302791.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Νέες προσλήψεις στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Θέσεις εργασίας στα ΕΛΠΕ - Νέες προσλήψεις, δείτε αναλυτικά

Η ΕΚΟ χορηγός στο“9ο Patras International Circuit for Kart” (P.I.C.K)

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο, 16 & 17 Σεπτεμβρίου, παρουσία πλήθους θεατών, αλλά και με νέο ρεκόρ σε συμμετοχές που έφτασαν εφέτος στις 63.

ΕΛΠΕ: Κάνε αίτηση για υποτροφίες σε κορυφαία Μεταπτυχιακά

Υποτροφίες για Μεταπτυχιακά σε κορυφαία πανεπιστήμια του Εξωτερικού

ΕΛΠΕ: Τα αποτελέσματα επιβράβευσης νεοεισαχθέντων φοιτητών

Ελληνικά Πετρέλαια:Αποτελέσματα προγράμματος επιβράβευσης νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ & ΤΕΙ, ακαδημαϊκού έτους 2016-2017