Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Στην Κάλλια Παπαδάκη το Ευρωπαϊκο Βραβείο Λογοτεχνίας 2017


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απρίλιος, 2017 - 15:19 | Στην Κατηγορία:

Στην Κάλλια Παπαδάκη θα απονεμηθεί το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Prize for Literature), στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες, με αναφορά στο τελευταίο της βιβλίο «Δενδρίτες» (εκδόσεις Πόλις, 2015).

Οι «Δενδρίτες» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της συγγραφέα. Η ίδια έχει βραβευθεί ακόμη για τη συλλογή διηγημάτων «Ο ήχος του ακάλυπτου» (εκδ. Πόλις, 2009) και την ποιητική συλλογή «Λεβάντα στο Δεκέμβρη» (εκδ. Πόλις, 2011). Η Κάλλια Παπαδάκη έχει επίσης τιμηθεί για τη δουλειά της ως σεναριογράφος.

Το Βραβείο αναδεικνύει μια δημιουργική Ευρώπη στον χώρο της πεζογραφίας σε πολλές γλώσσες, ενώ παράλληλα προωθεί τη λογοτεχνία με μεταφράσεις βραβευμένων έργων και καλλιεργεί τον διαπολιτισμικό διάλογο.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των εκ περιτροπής χωρών, σε συγγραφείς από τις οποίες απονέμεται το βραβείο το 2017 και περιλαμβάνουν τους Rudi Erebara (Αλβανία), Ina Vultchanova (Βουλγαρία), Sunjeev Sahota (Ηνωμένο Βασίλειο), Halld'ra K. Thoroddsen (Ισλανδία), Osvalds Zebris (Λεττονία), Walid Nabhan (Μάλτα), Aleksandar Be?anovi? (Μαυροβούνιο), Jamal Ouariachi (Ολλανδία), Darko Tu?evljakovi? (Σερβία), Sine Erg?n (Τουρκία) και Bianca Bellov? (Τσεχία).

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας στηρίζεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει αναθέσει τον συντονισμό του στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Βιβλιοπωλών (EIBF), το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων (EWC) και την Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP), ενώ στην Ελλάδα συντονίζεται από την Εταιρεία Συγγραφέων.

Stickers: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

"Έφυγε" από τη ζωή ο συγγραφέας Ρόμπερτ Πίρσιγκ

Δημιουργός του καλτ βιβλίου «Το ζεν και η τέχνη της συντήρησης της μοτοσικλέτας»

Ο Στήβεν Κινγκ "τρολλάρει" τον Τραμπ (ξανά)

Αφορμή οι θεωρίες συνωμοσίας του προέδρου, που ισχυρίστηκε πως ο Ομπάμα υπέκλεπε τις συνομιλίες του.

 

Ο Τομ Χανκς συστήνεται ως συγγραφέας - Συλλογή διηγημάτων με θέμα τις γραφομηχανές

Έχοντας κατακτήσει τον χώρο του κινηματογράφου, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός βάζει πλώρη για τον μαγικό κόσμο του βιβλίου.