Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σταλόνε vs Warner Bros


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Απρίλιος, 2017 - 08:41 | Στην Κατηγορία:

Μηνύσεις αντάλλαξαν ο Σιλβέστερ Σταλόνε και η εταιρεία παραγωγής Warner Bros για την ταινία του 1993, «Demolition Man».

Ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι η εταιρεία παραγωγής σκόπιμα απέκρυψε κέρδη της ταινίας και επιδιώκει να κλείσει την ιστορία με αρνητικούς ισολογισμούς.

Στην επιστημονικής φαντασίας ταινία του 1993, ο Σταλόνε, υποβάλλεται σε κρυοσηντήρηση και ξυπνάει μετά από δεκαετίες για να αποδώσει δικαιοσύνη. Ο ηθοποιός τώρα ξυπνάει από έναν διαφορετικό λήθαργο και διεκδικεί διαφυγόντα κέρδη από την εταιρεία.

Ο Σταλόνε δια μέσω της εταιρείας του Rogue Marble κατέθεσε αγωγή απαιτώντας χρήματα και κατηγορώντας την εταιρεία παραγωγής για απάτη. Η καταγγελία κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες και ισχυρίζεται ότι απαιτεί μία πληρέστερη λογιστική αναφορά για τα κέρδη της ταινίας Demolition Man, στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Γουέσλεϊ Σνάιπς και την Σάντρα Μπούλοκ. Οι εισπράξεις της ταινία κατά την κυκλοφορία της στις αίθουσες ανήλθαν σε 58 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις της στα βίντεο κλαμπ ξεπέρασαν κατά πολύ το ποσό αυτό.

Η Warner Bros., είναι η εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την διανομή της ταινίας του 2015 «Κριντ: Η γέννηση ενός θρύλου», η οποία χάρισε στον ηθοποιό μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ωστόσο ο 70χρονος Σταλόνε πιστεύει ότι η στιγμή είναι η κατάλληλη να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια καθώς πρόθεσή του είναι να βοηθήσει και άλλους στην κοινότητα των δημιουργών.

«Ως γνωστόν η εταιρεία παραγωγής είναι άπληστη. Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι οριστικές και προφανώς εσκεμμένες ανειλικρινείς δηλώσεις σε βάρους ενός διεθνώς αναγνωρισμένου ταλέντου. Η WB αποφάσισε απλά ότι δεν πρόκειται να δώσει λογαριασμό στην RogueMarble για την ταινία, και για πολλά χρόνια κράτησε τα χρήματα που όφειλε στην Rogue Marble λέγοντας μάλιστα ότι δεν της οφείλει τίποτα από τα κέρδη», αναφέρεται στην καταγγελία.

Μήνυση όμως κατά του Σταλόνε κατέθεσε και η εταιρεία παραγωγής, στην οποία ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός είχε υπογράψει συμβόλαιο με βάση το οποίο θα έπαιρνε 15% από τα ακαθάριστα κέρδη της ταινίας όταν η ταινία έφτανε τα 125 εκατ. δολάρια, στη συνέχεια αυτό θα διαμορφώνονταν σε 17,5% όταν θα ξεπερνούσε τα 200 εκατ. δολάρια και όταν ξεπερνούσε τα 250 εκατ. δολάρια η συμμέτοχή του στα κέρδη θα έφτανε στο 20%.

Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει, πως η ταινία δεν ξεπέρασε σε κέρδη τα 125 εκατ. δολάρια, οπότε ο Σταλόνε δικαιούται το 15% αυτών.

Ο Σταλόνε πάντως υποστηρίζει ότι από το 1997 και μετά δεν πήρε τίποτα από τα κέρδη της ταινίας μέχρι το 2014 που ζήτησε να του δοθεί λογαριασμός.

Τον Ιανουάριο του 2015 η εταιρεία του απάντησε ότι η ταινία ήταν ελλειμματική και τότε η εταιρεία του Σταλόνε αμφισβήτησε την εγκυρότητα των στοιχείων. Τότε η WB του απέστειλε μία ακόμα επιστολή μαζί με μία επιταγή ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων.

ΑΠΕ ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Μίσος του Χόλιγουντ για τα "Χρυσά Βατόμουρα"

Ίσως να μην υπάρχει κανένας άλλος περισσότερο από τους ηθοποιούς που να μισούν τόσο πολύ τα Χρυσά Βατόμουρα, όπου «βραβεύονται» οι χειρότερες ταινίες της κάθε χρονιάς του Χόλιγουντ.

Ο Σταλόνε έδωσε "πόρτα" στον Ντόναλντ Τραμπ για την θέση που του πρότεινε

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν δέχθηκε να αναλάβει επικεφαλής του Εθνικού Ιδρύματος Τέχνης