Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Όταν οι μεγάλοι ζωγράφοι εμπνέονται από τα ζώα [pics]


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Οκτώβριος, 2017 - 13:06 | Στην Κατηγορία:

Τα ζώα και η φύση ανέκαθεν αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για την ανθρώπινη δημιουργία

Τα παλαιότερα γνωστά έργα ζωγραφικής ανακαλύφθηκαν από σπηλαιολόγους στο Γκροτ Σοβέ στη Γαλλία το 1994 και είναι χρωματισμένα με κόκκινη ώχρα και μαύρο. Οι ζωγραφιές αυτές, που απεικονίζουν ζώα και κυνηγούς θεωρούνται από ορισμένους παλαιοντολόγους, ότι είναι περίπου 32.000 ετών.

Από τότε μέχρι σήμερα οι ζωγράφοι δεν σταμάτησαν να απεικονίζουν τα ζώα, να τα μελετούν και μέσα από τις απεικονίσεις τους να αλλάζουν ύφος, ακολουθώντας την εξέλιξη της τέχνης. Οι ζωγράφοι λατρεύουν τα ζώα, χωρίς σχεδόν εξαιρέσεις, τα χρησιμοποίησαν σαν μοντέλα τους και σαν σύμβολα. Από τις σκηνές της αγροτικής ζωής μέχρι την εσωτερική ζωή στα ατελιέ τους τα ζώα είναι πρωταγωνιστές του χρωστήρα.

The Little Owl, 1506 – Albrecht Durer

Two Monkeys, 1562 – Pieter Bruegel the Elder​

The Goldfinch, 1654 – Carel Fabritius​

The Old Shepherd’s Chief Mourner Edwin Henry Landseer · 1837​

The Turkeys Claude Monet · 1876

The elephant Wassily Kandinsky · 1908​

Cat catching a bird, 1939 – Pablo Picasso

Swallow, 1957 – Salvador Dali​

Eli- Lucian Freud- 2002​


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

"Διαδρομές Εν Πλω": Έκθεση μαθητικής ζωγραφικής σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Εικόνα: 2ο Γυμνάσιο Λέρου, 1ο Γυμνάσιο Λέρου - Έργα μαθητών

Πάντρεμα ζωγραφικής και ποίησης στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας

Ένα ευχάριστο ξάφνιασμα θα νιώσουν σίγουρα οι μαθήτριες, οι μαθητές και όσοι επισκεφτούν το 2ο γυμνάσιο Βούλας την επόμενη σχολική χρονιά, κατά την είσοδό τους στις αίθουσες του ορόφου.

Το βάψιμό τους από συνεργείο του δήμου στη διάρκεια του χειμώνα στάθηκε η αφορμή, ώστε να δημιουργηθεί στην υπεύθυνη του λογοτεχνικού εργαστηρίου του σχολείου, φιλόλογο Χριστιάννα Απέργη, η ιδέα για τον εξωραϊσμό του σχολικού χώρου με μια καλλιτεχνική παρέμβαση. 

"Δες το ειδώλιο αλλιώς": Έκθεση παιδικής ζωγραφικής από 18 Μαϊου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και διαρκεί μέχρι τις 3 Ιουνίου - Ανοιχτά για το κοινό 18 Μαΐου, 17.00-20.00