Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Εκδήλωση παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Πολεμώντας υπό Σκιάν…", του Γ. Κοζία στην Πάτρα 18/10


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτώβριος, 2017 - 16:36 | Στην Κατηγορία:

Του Θανάση Τοτόμη

• Εκδήλωση παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Γιώργου Κοζία, με τίτλο "Πολεμώντας υπό Σκιάν…", διοργανώνεται στην Πάτρα στις 18 Οκτώβρη, στις 8μμ, στο μπάρ Bocas, οδός Ρήγα Φεραίου 39.

☆ Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι, Διονύσης Καρατζάς, ποιητής, Νικολέτα Κατσιδήμα - Λάγιου, φιλόλογος - ποιήτρια, ενώ ποιήματα θα απαγγείλει ο Περικλής Βασιλόπουλος, σκηνοθέτης - ηθοποιός. Την εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο το Δόντι.

Η νέα ποιητική συλλογή του Πατρινού Γιώργου Κοζία, με τίτλο "Πολεμώντας υπό Σκιάν…" και υπότιτλο "Ελεγεία και Σάτιρες", κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Περισπωμένη".

Πρόκειται για την έκτη ποιητική συλλογή του Γ. Κοζία, που συγκροτείται από σαράντα εννιά ποιήματα, σε 72 σελίδες.

"Μάταια ψάχνεις, ακριβές οι Κυριακές", γράφει ο ποιητής, κι αλλού "ό,τι υπήρχε στο μαγαζάκι σου χάθηκε, επωλήθη. Κάθε μέρα μια έκτακτη πολιορκία…"

"Τίποτε όμως δεν πάει χαμένο. Έλα να δεις / από τα κόκκαλα βγαλμένη την Ελπίδα / κι άδραξε το άστρο της αυγής".

Η ποιητική του Γιώργου Κοζία, αναδεικνύει τις αγωνίες και τις αναζητήσεις του, την αρετή και την τόλμη, την ελευθερία, την εξέγερση, το φως στον ορίζοντα.

Η πρώτη παρουσίαση της συλλογής έγινε από τον ίδιο τον ποιητή, σε εκδήλωση με τίτλο "Ποιητές και συνθέτες της Πάτρας", που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβρη πέρυσι, στην Πλάκα.

Οι έως τώρα συλλογές του, από τις εκδόσεις Στιγμή, "Ζωολογικός κήπος", 1989, "Ο μάρτυρας που δεν υπήρξε", 1995 , "Πεδίον ρίψεων", 2001, "Κόσμος χωρίς ταξιδιώτες", 2007, "41ος Παράλληλος", 2012. Ποιήματά του, έχουν μεταφραστεί και ανθολογηθεί στα γαλλικά και τα ισπανικά.

Ο Γιώργος Κοζίας γεννήθηκε στην Πάτρα. Έχει δημοσιεύσει ποιήματά του στα περιοδικά "Το Δέντρο" και "Ευθύνη", το 1983. Η εικαστικός Εύη Τσακνιά, έχει εμπνευστεί από ποιήματά του, κι έχει πάρει μέρος σε έκθεση με τίτλο "Οι εικόνες πίσω από τις λέξεις", στο βιβλιοπωλείο "Λεμόνι", Οκτώβρης - Νοέμβρης 2010. Η ενότητα, "Ας μην μας καταβροχθίσουν οι κοριοί", από τον Κοζία και τον Μπλέηκ, στον Μπέρτολτ Μπρεχτ, παρουσιάστηκε στο διεθνές φεστιβάλ Πάτρας, 2013.

Ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από τον Θάνο Μικρούτσικο, Η γη τσακισμένο καράβι, ποίηση Γιώργου Κοζία και William Blake (2009), για μετζοσοπράνο και πιάνο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ιανουάριος 2009, Αγγελική Καθαρίου, μετζοσοπράνο, Νέλλη Σεμιτέκολο, πιάνο.

Έργα του για φλάουτο, Ιβόνα Γκλίνκα, φλάουτο, Ένας κόσμος χωρίς ταξιδιώτες, 2007, αφήγηση Δημήτρης Παπανικολάου.

Πέντε κείμενα, Μετά μουσικής, Η γη τσακισμένο καράβι. Ένας κόσμος χωρίς ταξιδιώτες, Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Κοζίας, William Blake, βιβλίο, Γαβριηλίδης, 2013.

Beata Iwona Glinka, Θάνος Μικρούτσικος, Ένας κόσμος χωρίς ταξιδιώτες, 2007, για φλάουτο, άλτο φλάουτο και αφηγητή, ποίηση Γιώργου Κοζία, πρώτη παρουσίαση Ιανουάριος 2014, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα