Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ζαχαριάδης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Ιούλιος, 2018 - 17:46 | Στην Κατηγορία:

Συνέντευξη

«Οι εκλογές θα είναι ντέρμπι, όποιος βασίζει τη στρατηγική του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις θα την πατήσει όπως την πάτησε ο λαγός με τη χελώνα στον μύθο του Αισώπου», δηλώνει ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σε συνέντευξή του στο TheCaller.

Εκφράζει την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και «θα τη συγκροτήσει άμεσα» και υποστηρίζει ότι «εκλογές με απλή αναλογική θα γίνουν το 2023, όταν τελειώσει η δεύτερη τετραετία Τσίπρα».

Επισημαίνει ότι εκλογές θα γίνουν όταν τελειώσει η τετραετία, σημειώνοντας πως όςα τα άλλα είναι σενάρια. 

Σε ό,τι αφορά τον διάλογο με τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του προοδευτικό χώρου, τον χαρακτηρίζει μια διαρκή πρόκληση και πρόσκληση, «αίτημα των προοδευτικών πολιτών "από τα κάτω" που δεν θέλουν μια ακραία συντηρητική και ακραία νεοφιλελεύθερη παλινόρθωση».

Εκτιμά ότι «δεν μπορεί παρά να γίνει σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων», τονίζοντας ότι ήδη από το 2012 οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι επιλέγουν στην πλειοψηφία τους τον ΣΥΡΙΖΑ ως φορέα πολιτικής έκφρασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «εξαιρετικές σχέσεις» με την ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά και ότι επιδιώκει μια μεγάλη συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη με Σοσιαλιστές, Οικολόγους και Αριστερά, σε μια προσπάθεια συγκρότησης μετώπου.

Αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση, εκτιμά ότι είναι υπαρκτή η ανάγκη για μια νέα εκκίνηση της χώρας πέρα και πάνω από το επίπεδο της λειτουργίας της οικονομίας. «Η λειτουργία της κοινωνίας, των θεσμών, του πολιτικού συστήματος είναι κορυφαία ζητήματα που πρέπει να μεταρρυθμιστούν – αναπροσαρμοστούν – αναθεωρηθούν την προσεχή περίοδο για να μπορέσει κάνεις να θεωρήσει ότι όχι απλώς βγαίνουμε από τα μνημόνια αλλά κάνουμε μια νέα αρχή για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον» επισημαίνει.

Για την ένταση της αντιπαράθεσης που εκδηλώνεται στο Κοινοβούλιο μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ζαχαριάδης σημειώνει ότι η Βουλή είναι το κέντρο του πολιτικού μας συστήματος, το πεδίο συνθέσεων και συγκρούσεων. «Η κοινωνία βγάζει τα συμπεράσματά της, οι δημοσκόποι κάνουν τις μετρήσεις τους και κάποια στιγμή ο λαός αποφασίζει. Εκεί κρίνονται όλοι και οι πολιτικοί και οι πολιτικές και οι δημοσκοπήσεις και η επόμενη μέρα για τη χώρα» συμπληρώνει.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική επιρροή της Χρυσής Αυγής, θεωρεί τραγικό το γεγονός ότι «αρχίζει να μπολιάζει τμήμα της συντηρητικής παράταξης με τη φρασεολογία και το σκεπτικό της». Χρειάζεται, τονίζει, ένα σαφές πολιτικό όριο μεταξύ όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και των ναζιστών, προσθέτοντας ότι την περίοδο 2012-2015 με την επικίνδυνη θεωρία των δυο άκρων έγινε μεγάλη ζημία, «ένα κομμάτι της κοινωνίας εξοικειώθηκε με το τέρας». Καταληκτικά υπογραμμίζει πως «χωρίς καμία διάθεση παρέμβασης στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει και η δίκη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ζαχαριάδης: Κάποιοι στα συλλαλητήρια «τα παίρνουν»

Στη διαπίστωση ότι ίσως κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό «τα έπαιρναν», προκειμένου να δημιουργούν θόρυβο και ακρότητες, προχώρησε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο Κώστας Ζαχαριάδης

Zαχαριάδης για τη σύμπλευση με τη ΔΗ.ΣΥ: Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη αλλάζει πρόσωπο, εδώ εθελοτυφλεί

"Τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη αλλάζουν προσανατολισμό και συζητούν με αριστερά κόμματα. Εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν το βλέπει αυτό, είναι δικαίωμά της, αλλά θα πρέπει να το εξηγήσει στον κόσμο της"

Κ.Ζαχαριάδης: Μπορώ να σας μιλήσω για την αναπαραγωγή του κολεόπτερου

Πριν πάρει... ακαδημαϊκή τροπή, η συζήτηση αφορούσε το αν αποσύρθηκε η ερώτηση Φίλη για τα εξοπλιστικά λόγω του κανονισμού λειτουργίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζαχαριάδης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 όταν η χώρα θα είναι ελεύθερη από τα μνημόνια και την επιτροπεία

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 δήλωσε κατηγορηματικά ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.