Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σε αναζήτηση αμοιβαίου συμβιβασμού κυβέρνηση και θεσμοί


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 08:13 | Στην Κατηγορία:

Eurogroup 

Τη δυνατότητα περαιτέρω γεφύρωσης της απόστασης που τους χωρίζει θα αναζητήσουν στο σημερινό Eurogroup ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί. Ο αμοιβαίος συμβιβασμός, εφόσον επιτευχθεί, εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

Από την άποψη αυτή, πρόσθετο ενδιαφέρον και βαρύτητα αποκτούν οι συναντήσεις με τους κορυφαίους των θεσμών που ακούγεται πως θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup, δηλαδή.

Το οικονομικό επιτελείο προσέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση με στόχο να διαπιστωθεί σημαντική πρόοδος στη διαπραγμάτευση, κάτι που θα ανακοινωθεί, γεγονός που θα ανάψει με τη σειρά του το «πράσινο φως» για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Με επόμενο «σταθμό», τη διαπίστωση τεχνικής συμφωνίας στο Eurogroup της Μάλτας την 7η Απριλίου, πιστεύει η ελληνική πλευρά.

Έχει ήδη, άλλωστε, καλυφθεί μέρος της απόστασης που χώριζε τις δύο πλευρές: έχουν, έτσι, συγκλίνει στον μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού, στα δημοσιονομικά μεγέθη για το 2018 και στον προγραμματισμό του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Αντιθέτως, σε εκκρεμότητα παραμένουν τα εργασιακά (ομαδικές απολύσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις), καθώς γνωστή είναι η στάση στα θέματα αυτά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σε εκκρεμότητα και το αφορολόγητο, τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών, η προσωπική διαφορά στις συντάξεις, και τα ενεργειακά. Διαφωνίες που πρέπει να παραπεμφθούν στην πολιτική διαπραγμάτευση, δεν είναι λίγοι αυτοί που το ζητούν, πλέον.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Σε έκτακτη σύσκεψη προχωρούν οι «53» το Σαββατοκύριακο

Δυσαρέσκεια για την πορεία του κυβερνητικού έργου

Επίθεση και ζημιές από αγνώστους στην εισπρακτική του ξαδέλφου του Τσακαλώτου

Η εταιρεία είχε αναλάβει τη διαχείριση των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ

Με ρήση του Ντοστογιέφσκι εξήγησε την κυβερνητική πολιτική για τις φυλακές ο Τσακαλώτος

Οπαδός του Ντοστογιέφσκι δήλωσε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχειρηματολογώντας υπέρ της διατήρησης του νόμου Παρασκευόπουλου

Συμφωνία με τους θεσμούς για τα πλεονάσματα 2017 και 2018

Συμφωνία στα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού και ειδικά όσον αφορά τα πλεονάσματα των ετών 2017 και 2018, επιτεύχθηκε στη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.