Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σαντορινιός: Σύντομα η άρση της απαγόρευσης για κολύμβηση


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Οκτώβριος, 2017 - 13:26 | Στην Κατηγορία:

Στις θετικές προοπτικές της χώρας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός

«Η συζήτηση για την τρίτη αξιολόγηση ξεκινά με τους καλύτερους όρους» δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Τα υπουργεία, αυτή τη στιγμή, κάνουν τα πάντα για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα, που έχουν απομείνει, και η τρίτη αξιολόγηση δεν θα αποτελέσει ένα ακόμη θρίλερ, αλλά θα ολοκληρωθεί στην ώρα της, γιατί το ζητούμενο είναι από τις αρχές του 2018 να μπούμε στην πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια» είπε, παρατηρώντας ότι «το ΔΝΤ που συνήθως είναι ο "κακός" της υπόθεσης θέλει να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς νέα μέτρα και μάλιστα βάζει πολύ επιτακτικά το θέμα της ρύθμισης του χρέους».

Ερωτηθείς για την πορεία της επιχείρησης απορρύπανσης του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα, ο κ. Σαντορινιός διευκρίνισε ότι παραδόθηκαν οι παραλίες του Πειραιά και του Παλαιού Φαλήρου και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες απορρύπανσης και στις παραλίες του Αλίμου, του Ελληνικού, της Γλυφάδας και λίγο αργότερα στη Σαλαμίνα.

Σχετικά με την προοπτική άρσης της απαγόρευσης κολύμβησης σε αυτές τις παραλίες, εξήγησε ότι δεν πρόκειται για αρμοδιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας. «Έχουμε επικοινωνήσει με το υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει λάβει υπόψη ότι έχουν παραδοθεί οι παραλίες, λαμβάνει υπόψη και τις νέες μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ, οι οποίες είναι σαφώς βελτιωμένες και πιστεύω ότι το υπουργείο Υγείας σύντομα θα αναλάβει δράση και για την άρση της απαγόρευσης κολύμβησης» είπε.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την εκπόνηση μελέτης για το κόστος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων από και προς τα νησιά, που συζητήθηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Σαντορινιός σημείωσε ότι «δεν ήταν απλά η παρουσίαση του πρώτου σταδίου της μελέτης, αλλά είχε να κάνει και με το να ακουστούν και να συμπεριληφθούν στη μελέτη οι προτάσεις από τα Επιμελητήρια, τους εκπροσώπους της ακτοπλοΐας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Η απομόνωση των νησιών είναι ένα εγγενές πρόβλημα, δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια το κράτος αποσύρθηκε από τα νησιά, με τη μείωση των υπηρεσιών που παρέχονται σε αυτά. Μειώθηκαν οι υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης στα νησιά, μειώθηκαν οι υπηρεσίες της εφορίας, μειώθηκαν οι υπηρεσίες υγείας και ακριβώς εκεί πρέπει να σταθούμε και να προσπαθήσουμε με έξυπνους τρόπους και με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τον κάτοικο να μετακινείται όσο το δυνατόν λιγότερο για τέτοιες ανάγκες. Αλλά και όταν μετακινείται το κόστος αυτό να είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που πληρώνει σήμερα» ανέφερε ο υφυπουργός και διευκρίνισε: «Επιλέγουμε να μην κάνουμε μία πολιτική προσέγγιση, αλλά να έχουμε ένα επιστημονικό εργαλείο στα χέρια μας για να κάνουμε την πολιτική διεκδίκηση».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των επιπτώσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ο κ. Σαντορινιός εξήγησε: «Ήδη έχει εξαγγελθεί το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το βόρειο και νότιο Αιγαίο, που θα είναι επιπλέον χρηματοδοτήσεις αυτών που ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα για υποδομές και για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε αυτά τα νησιά, όμως ταυτόχρονα θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό καθεαυτό το πρόβλημα. Οι πρωτοβουλίες που πήρε χθες ο πρωθυπουργός και οι προτάσεις που έκανε στη Σύνοδο Κορυφής είναι στην κατεύθυνση ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, δεν είναι της Ελλάδας και της Ιταλίας, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και σε ευρωπαϊκή βάση πρέπει να επιλυθεί».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Η αλήθεια για την ώρα ανεύρεσης των σορών και τη διάσωση των πυροπλήκτων

Tο σήμα του λιμεναρχείου Ραφήνας που δημοσιοποιεί εφημερίδα, αναφέρει τις 19:08 ως ώρα έναρξης των επχειρήσεων και όχι ως ώρα ανεύρεσης των σορών της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, αναφέρει ο υφυπ.Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός

Απεγκλωβίστηκαν 689 άνθρωποι απ’ τις ακτές της Ραφήνας

Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός