Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ομιλία Τσίπρα στη Διεθνή Συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Μάρτιος, 2018 - 10:40 | Στην Κατηγορία:

Διήμερη ευρωπαϊκή συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, θα ολοκληρωθεί απόψε στην Αθήνα η διήμερη ευρωπαϊκή συνάντηση του Προοδευτικού Φόρουμ, με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Η προοπτική της ενωτικής δράσης των προοδευτικών δυνάμεων».

Μιλώντας χθες στο φόρουμ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, επισήμανε πως είτε οι προοδευτικές ιδέες και αξίες θα ανακτήσουν την ηγεμονία μέσα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, είτε θα κυριαρχήσει ο φόβος και οι δυνάμεις του μίσους.

«Η επίτευξη των όρων της εξόδου πρέπει να συνοδευτεί από τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων της επόμενης ημέρας, δηλαδή της προώθησης του δικού μας σχεδίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η έξοδος από τα μνημόνια έχει την αριστερή υπογραφή. Εάν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση, το τέλος των μνημονίων δεν θα ερχόταν, γιατί δεν θα δημιουργούνταν από τους υπεύθυνους της κρίσης οι προϋποθέσεις για αναμέτρηση με όλα όσα συνέβαλαν στην χρεοκοπία της χώρας. Εάν η κοινωνία δεν είχε εμπιστευθεί τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, θα είχαμε συνέχεια της λογικής του 1ου και 2ου μνημονίου, και η επόμενη μέρα θα σχεδιαζόταν όπως επιδιώκουν και σήμερα η ΝΔ, ο ΣΕΒ και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις» τόνισε.

«Είτε οι προοδευτικές ιδέες και αξίες μας – η αλληλεγγύη, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η παγκόσμια ειρήνη – θα ανακτήσουν την ηγεμονία μέσα στις κοινωνίες, είτε θα κυριαρχήσει ο φόβος και οι δυνάμεις του μίσους, οι δυνάμεις που τροφοδοτούνται από το φόβο», κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα