Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος, 2018 - 10:17 | Στην Κατηγορία:

Ολομέλεια στο Στρασβούργο

Τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Αναφερόμενος στην Τουρκία υπογράμμισε την προώθηση του διαλόγου και της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, προκειμένου να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να επανέλθει στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Και μια ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική που θα συμβάλει στην επίλυση των ανοιχτών κρίσεων».

«Η Ελλάδα, τα τρία τελευταία χρόνια κατάφερε να γίνει από μέρος του προβλήματος, μέρος της λύσης για την Ευρώπη. Ξεπέρασε την οικονομική κρίση, βάστηξε στις πλάτες της με αξιοπρέπεια τη προσφυγική κρίση για λογαριασμό όλης της Ευρώπης» σημείωσε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του για να προσθέσει: «Άνοιξε δρόμους για τη φιλία των λαών με μια σταθερά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική που τη μετατρέπει σε παράγοντα συνεργασίας και σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή, στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Όλα αυτά τα δείγματα γραφής των τελευταίων τριών χρόνων, αποτελούν θετικό οιωνό στο συννεφιασμένο ουρανό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Δείξαμε ότι υπάρχει δρόμος, αν το πιστέψεις και αν παλέψεις σκληρά. Αυτός είναι και ο δρόμος για το αύριο της Ευρώπης. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες. Η αναμέτρηση των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μάη θα είναι κάτι παραπάνω από μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση. Θα είναι μια πολιτική μάχη αρχών και αξιών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, έκανε λόγο «για την ήττα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού που απειλούν την Ευρώπη, για την αναβάπτιση της ευρωπαϊκής ιδέας, την ενίσχυση της ενότητας και της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε πως «σε αυτή τη μάχη όλες οι προοδευτικές, δημοκρατικές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, έχουν χρέος να βρεθούν από την ίδια πλευρά της ιστορίας. Και να μην αφήσουν την Ευρώπη να γυρίσει πίσω».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Τα επιδόματα της κας Καϊλή ημερησίως, μηνιαίως και ετησίως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου, με δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ζάεφ στο Ευρωκοινοβούλιο: Πιστεύουμε στα ευρωπαϊκά ιδεώδη

Για την συμφωνία και την ευρωπαϊκή προοπτική μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Τέλος στην αλλαγή της ώρας

Άμεσα αναμένεται σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου