Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΛΑΕ: Θα βάλουμε «μπλόκο» και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουάριος, 2018 - 21:29 | Στην Κατηγορία:

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, 72 συμβατικοί πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν στα Ειρηνοδικεία της επικράτειας

Μεταξύ των πλειστηριασμών που δεν διενεργήθηκαν, ήταν και 19 που αφορούσαν πρώτες κατοικίες που είχαν προγραμματιστεί να εκπλειστηριαστούν σήμερα. Υπενθυμίζεται πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, όλοι οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΕ, αναφέρει πως «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έδωσε σήμερα μία πρώτη αγωνιστική απάντηση στην ψήφιση του μνημονικού πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με συγκέντρωση που διοργάνωσε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, καθώς και συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας».

Συμφώνα με τα στοιχεία της ΛΑΕ, σήμερα ήταν προγραμματισμένοι 80 πλειστηριασμοί. «Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, αφενός σε συμβολαιογραφείο του Πειραιά που διενεργούσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, αφετέρου στα ειρηνοδικεία, έστειλε πάλι το δικό του ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση, στους δανειστές, στους τραπεζίτες και στα διάφορα «κοράκια». Όπως δεν το σταμάτησαν η αστυνομική καταστολή, οι συκοφαντίες απ' όλο το μνημονιακό, πολιτικό οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, αλλά και η ψήφιση από την κυβέρνηση της χουντικής έμπνευσης (ν)τροπολογίας για θέσπιση ως ιδιώνυμου αδικήματος της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών, έτσι δεν θα το σταματήσει, ούτε η μετατροπή όλων των πλειστηριασμών σε ηλεκτρονικούς» σημειώνει η ΛΑΕ.

Η ΛΑΕ και οι υπόλοιπες συλλογικότητες, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, «θα βρει τον κινηματικό, πολιτικό και τεχνικό τρόπο να βάλει φραγμούς στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα