Thumbnail
Αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στα Προπύλαια. Λίγο μετά θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στη συγκέντρωση καλούν φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

"Η Σύνοδος αυτή όπως και όλες οι προηγούμενες που έχουν γίνει θα ανοίξουν το δρόμο σε νέες επεμβάσεις, σε νέες πολεμικές ετοιμασίες και συγκρούσεις. Η Σύνοδος αυτή θα διευρύνει τη καταστροφή των χωρών με τις επεμβάσεις, θα δημιουργήσει νέα ατελείωτα καραβάνια απελπισμένων. Η Σύνοδος αυτή επίσης θα αποτελέσει μια ακόμα ευκαιρία στις δυνάμεις της ακροδεξιάς και των νέο-ναζί να σηκώσουν ακόμα πιο πολύ το κεφάλι της ξενοφοβίας και του ρατσισμού εκμεταλλευόμενες τα προβλήματα που δημιουργούνται στη χώρα μας απ΄ τις συνέπειες της προσφυγιάς και την πολιτική του εγκλωβισμού, της εξαθλίωσης και της περιθωριοποίησης των προσφύγων. Η σύνοδος αυτή θα ανεβάσει την ένταση αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και συνολικότερα θα φέρει μία ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση του διεθνούς ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού

Οι όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης της υποταγής στον ιμπεριαλισμό, των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξωραΐσει το ΝΑΤΟ και να θριαμβολογήσει για συμφωνίες που κάνουν πιο βαθιά την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας και την εμπλέκουν σε επικίνδυνα στρατιωτικά και πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ πρέπει να πέσουν στο κενό.

Είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός πλατιού αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης, για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΗΠΑ- ΝΑΤΟ - Ε.Ε. για την ανατροπή της πολιτικής της υποτέλειας και του ραγιαδισμού.

ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!
ΕΞΩ ΝΑΤΟ - ΕΕ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!"

Από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει:

"Το ΝΑΤΟ είναι μια ιμπεριαλιστική στρατιωτική συμμαχία που παράγει πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στηρίζει αντιδημοκρατικά καθεστώτα σε πολλές χώρες, όπως έκανε και στην χώρα μας με την επταετή δικτατορία, ενισχύει το κυνήγι των εξοπλισμών, καταδυναστεύει λαούς και αποσταθεροποιεί την περιοχή μας.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι αντίθετη με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ διότι διευκολύνει την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, με επικίνδυνες συνέπειες για την χώρα μας.

Η Λαϊκή Ενότητα παλεύει για την ειρήνη και αγωνίζεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στους αντιδραστικούς εθνικισμούς.

Αγωνιζόμαστε για:

- Έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

- Απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων από την χώρα μας.

- Μη επέκταση του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια.

- Απεμπλοκή της χώρας μας από την στρατιωτική συμμαχία με Ισραήλ και Αίγυπτο.

Επιδιώκουμε τη σύναψη ενός βαλκανικού συμφώνου ειρήνης, συνεργασίας και ανάπτυξης, έξω από ιμπεριαλιστικές διαιτησίες."

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει από την πλευρά της:

"Η σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιούλη αποτελεί ένα νέο μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του πολεμικού κινδύνου και των πολεμικών προετοιμασιών από την πλευρά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, όξυνσης της επιθετικότητας απέναντι σε κάθε τάση αμφισβήτησης της πολιτικής τους και του ανταγωνισμού τους με τα άλλα καπιταλιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ρωσία-Κίνα κλπ)."

Και συμπληρώνει: "Οι διαδηλώσεις αυτές αποτελούν βήμα στην ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντικυβερνητικού κινήματος.  Για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να μην ενταχθεί καμία άλλη χώρα σε αυτό. Για άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από οποιαδήποτε σύγκρουση, για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων. Για την άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών, και να μην υπάρξει νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Ενάντια στην ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων, υπέρ της κοινής πάλης όλων των λαών των Βαλκανίων ενάντια στους εθνικισμούς, τις αστικές τάξεις, τον ιμπεριαλισμό.

Ενάντια στους εθνικισμούς και σε κάθε μέτρο στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας (στράτευση στα 18, στράτευση γυναικών κλπ). Για τα δικαιώματα των φαντάρων, για μαζικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.

.Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και την αντιδραστική της πολιτική."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα