Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πέθανε η συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Δεκέμβριος, 2017 - 18:18 | Στην Κατηγορία:

Ιδιαιτέρα γραμματέας του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Την τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 85 ετών η Αγγέλα Κοκκόλα, ιδιαιτέρα γραμματέας του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η Αγγέλα Κοκκόλα γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1932 στην Λάρισα και ήταν κόρη του υποστράτηγου Στ. Κοκκόλα. Αποφοίτησε από το Pierce College και την Σχολή του ΕΟΤ και εργάστηκε στον ΟΗΕ, την Βουλή και την Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία. 

Έγινε γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου το 1964, μετά από μεσολάβηση της τότε οικονομικής συμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου Βιργινίας Τσουδερού.

Από το 1981 μέχρι το 1989 η Αγγέλα Κοκκόλα διατέλεσε διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και προϊσταμένη της γραμματείας του.

Στις ευρωεκλογές του 1994 τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε ως ευρωβουλευτής μέχρι το 1999.

Για τον θάνατο της Αγγέλας Κοκκόλα, ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. και πρώην πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βαθιά η θλίψη μας από την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα. Πιστή φίλη και σύντροφος. Αγωνίστρια της Δημοκρατίας και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ της χώρας μέχρι την ύστατη ώρα. Καλό ταξίδι Αγγέλα».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ΠΑΣΟΚ πετυχαίνει την πρώτη μεγάλη εκλογική νίκη, με το σύνθημα της Αλλαγής

Εκλογικός θρίαμβος για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1981

Τι γίνεται με τα Θρησκευτικά;

Του Χρήστου Γκουνέλα

Πέθανε ο Παυσανίας Ζακολίκος, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ο Παυσανίας Ζακολίκος διετέλεσε, στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, αντιπρόεδρος της Βουλής, αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός επί σειρά ετών, καθώς και αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου.

Και τέταρτος Παπανδρέου υποψήφιος βουλευτής

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών