Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Γκάφα Μητσοτάκη: Επικαλέστηκε ατάκα του Αϊνστάιν που δεν είναι του Αϊνστάιν


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Δεκέμβριος, 2017 - 22:25 | Στην Κατηγορία:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε σήμερα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στην Κυβέρνηση κατά την διάρκεια της Ολομέλειας στην Βουλή.

Αναφέρθηκε στην υπερφολόγση, στον προϋπολογισμό, στην προεδρική εκλογή του 2015, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα "Ψεύτη χωρίς Ιδεολογία". 

Σε κάποια στιγμή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έριξε τα βέλη του στον πρόεδρο Οικονομικων χρησιμοποιώντας μια ρήση που αποδίδεται στον Άλμπερτ Αϊνσταιν αλλά όμως δεν την έχει πει ποτέ εκείνος!

Η απόδοση της ρήσης αυτής στον νομπελίστα γίνεται εδώ και χρόνια αλλά αποτελεί σφάλμα

Συγκεκριμένα ο κ Μητσοτάκης είπε   "Εσείς κύριε Τσακαλώτε θυμάστε τι είπε ο Αϊνστάιν για τον ορισμό της παράνοιας; Να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Ένας προϋπολογισμός λιτότητας, φόρων και αντιαναπτυξιακός. Άδικος και αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς".

Ωστόσο η ατάκα δεν ανήκει στον Αϊνστάιν, ούτε στον Β. Φραγκλίνο στον οποίο έχει επίσης αποδοθεί στο παρελθόν. Αντιθέτως η φράση περί παράνοιας διατυπώθηκε γραπτώς για πρώτη φορά το 1983 στο βιβλίο Sudden Death της Rita Mae Brown. 

Συγκεκριμένα αναφερόταν στο εν λόγω βιβλίο:

 "Unfortunately, Susan didn't remember what Jane Fulton once said, 'Insanity is doing the same thing, over and over again, but expecting different results".


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πειθαρχική δίωξη στον Καψώχα για την σύγκριση Μητσοτάκη με «θεωρητικό του φασισμού»

Πειθαρχική δίωξη από την ΕΣΗΕΑ θα δεχθεί ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας

Κάλεσμα Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους καθηγητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Άνοιγμα προς του καθηγητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας