Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Για άμεση κινητοποίηση των αρχών έκανε λόγο ο Δ.Τζανακόπουλος


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος, 2017 - 13:19 | Στην Κατηγορία:

«Η κινητοποίηση του Λιμενικού και του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν άμεση. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις»

 

Aυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης στο Σαρωνικό και τις ευθύνες που επιρρίπτονται στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε, μιλώντας στον Real Fm, ότι «υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, έγινε άμεσα αίτημα και στη διεθνή οργάνωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μόλις έγινε αυτό εφικτό ενέργησε και ένα σκάφος το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στις ελληνικές θάλασσες για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων και η στεγανοποίηση του πλοίου έγινε σχεδόν αμέσως».

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ατύχημα» που είναι «αρκετά δύσκολο στη διαχείρισή του» ενώ σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη στο θέμα της αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες δημάρχων επισήμανε ότι «εν μέσω μιας μεγάλης επιχειρησιακής προσπάθειας δεν προσφέρεται να αποδίδουμε ευθύνες στον έναν ή στον άλλον».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Τζανακόπουλος: Διαρκής δυνατότητα για δημοσιονομικό χώρο και μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης

Από τη μεριά της κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όλα τα μέσα πολιτικής πίεσης, όλες τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες που έχουμε, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την απορριπτική απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Τζανακόπουλος για Μαρινάκη: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία

«Τόσο εγώ όσο και όλα τα μέλη της κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι στον δρόμο»