Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Φόρος 2% σε smartphones, tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Μάιος, 2018 - 15:47 | Στην Κατηγορία:

Τι φέρνει νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Για τροπολογία που επιβάλλει εφάπαξ "εύλογη αμοιβή" 2% υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων σε όλα τα smartphones κάνει λόγο η εφημερίδα Καθημερινή. Μάλιστα, ο ίδιος φόρος υπέρ τρίτων θα επιβληθεί και στα tablets, τα laptops και τους επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η φορολογία γίνεται βαρύτερη, καθώς η τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή προβλέπει την επιβολή του τέλους του 2% σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανεξαιρέτως.

Η αρχική ρύθμιση προέβλεπε την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα με κεντρική μνήμη άνω των 4 Gigabytes.

Η συνολική επιβάρυνση του τεχνολογικού κλάδου εκτιμάται σε 65 εκατ. ευρώ και είναι 24 φορές υψηλότερη (αναλογικά) από τα αντίστοιχα που έχουν θεσπιστεί στην Ισπανία. Το κόστος όμως αναμένεται να μετακυλήσει στους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι η «εύλογη αμοιβή» των δικαιούχων ορίζεται στο 4% της αξίας των συστημάτων φωτοαντιγραφής και τους εκτυπωτές, ενώ στο 6% έχει οριστεί η ίδια αμοιβή για τις συσκευές εγγραφής ήχους και εικόνας, όπως επίσης και σε κάθε μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης (δίσκοι, κ.λπ.).


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Απόλυτη η κυριαρχία των smartphones σε όλες τις ηλικίες

Έως το τέλος το 2023, περισσότερο από το 90% των ενηλίκων στις ανεπτυγμένες χώρες θα έχουν συσκευή