Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Έφεση άσκησε το ΥΠΕΝ για δύο αποφάσεις που ακυρώνουν πρόστιμα στην Ελληνικός Χρυσός


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουάριος, 2018 - 21:19 | Στην Κατηγορία:

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου

Την άσκηση έφεσης κατά των υπ' αριθμ. 22056/2017 και 22065/2017 αποφάσεων του 25ου τριμελούς διοικητικού πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες ακυρώθηκαν τα πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.000 ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., ζήτησε ο αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, με επιστολή του στο γραφείο νομικού συμβούλου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για του τομείς του περιβάλλοντος, της πολεοδομίας, της χωροταξίας και των δασών.

Όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ, «τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από το υπουργείο τον Ιανουάριο 2016, στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών, ενώ οι προαναφερόμενες, δύο αποφάσεις του 25ου τριμελούς διοικητικού πρωτοδικείου Αθηνών, αν και δεν αμφισβητούν τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών ελέγχων, συνεπώς και τις περιβαλλοντικές παραβάσεις στην περιοχή, εντούτοις περιορίζουν το βασικό σκεπτικό τους στην πάροδο του "εύλογου χρονικού διαστήματος" των 33 μηνών, κατά το οποίο η διοίκηση όφειλε να είχε αποστείλει τις αποφάσεις των προστίμων».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα επιδότησης για θέρμανση φυσικού αερίου

υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Εκπτώσεις στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας από 1η Ιανουαρίου

Τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Βίντεο: Διαμαρτυρία στο ΥΠΕΝ ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Η ιδιωτικοποίηση των μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη θα οδηγήσει σε ερημοποίηση των περιοχών

Κινητοποίηση για το περιβάλλον έξω από το ΥΠΕΝ από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αύριο

Εκδήλωση για παιδιά με θέμα την ιστορία του εργοστασίου λιπασμάτων το Σαββατοκύριακο