Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση για την Ηριάννα λέει ο Κοντονής


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιούλιος, 2017 - 21:05 | Στην Κατηγορία:

«Είναι τουλάχιστον περίεργο πως κάποιοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές για εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να έχουν το δικαίωμα αναστολής μέχρι την εκδίκαση και άλλοι όπως η συγκεκριμένη κοπέλα δεν μπορεί να πάρει την αναστολή»

Ως «δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτήρισε ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την απόφαση απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας νωρίτερα τη Δευτέρα, σημειώνοντας πως «είναι τουλάχιστον περίεργο πως κάποιοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές για εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να έχουν το δικαίωμα αναστολής μέχρι την εκδίκαση και άλλοι όπως η συγκεκριμένη κοπέλα δεν μπορεί να πάρει την αναστολή». 

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως «αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση που εξεδόθει πριν λίγες ώρες γιατί πρώτον η στάση της αιτούσας καθ' όλο το χρόνο της υποδικίας ήταν καθόλα υποδειγματική μιας και τήρησε όλα εκείνα τα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα που της είχαν επιβληθεί. Δεύτερον, γιατί σεβόμενη το δικαιϊκό σύστημα χρησιμοποίησε εκείνα τα μέσα που προσφέρει ο ποινικός κώδικα για την άρση της επιστημονικής της εξέλιξης και τρίτον γιατί οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από την δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλα».  

Ο υπουργός δικαιοσύνης συνέχισε λέγοντας πως είναι τουλάχιστον περίεργο πως κάποιοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές για εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να έχουν το δικαίωμα αναστολής μέχρι την εκδίκαση και άλλοι όπως η συγκεκριμένη δεν μπορεί να πάρει την αναστολή». 

Και ανέφερε πως οι ενέργειες που έλαβαν χώρα μετά την απόφαση  του δικαστηρίου είναι «απαράδεκτες και καταδικαστέες όχι μόνο γιατί δυσφημούν την προσπάθεια και των αγώνα της κοπέλας και των δικηγόρων της γιατί και οι δικαστές είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι κάνουν λάθη γι αυτό ο κώδικας προβλέπει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα νέα αίτηση που προφανώς θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο με άλλη προφανώς σύνθεση». 

Και κατέληξε ο Σταύρος Κοντονής λέγοντας πως «το δικαίωμα της ευρυθμής λειτουργίας της δικαιοσύνης και των δικαστηρίων η κυβέρνηση θα το υπερασπιστεί με κάθε τρόπο».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα