Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Διαβήματα στην Άγκυρα μετά την πρόκληση με το τουρκικό πολεμικό πλοίο στο Φαρμακονήσι


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος, 2017 - 18:56 | Στην Κατηγορία:

Το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες

Ως απαράδεκτη ενέργεια που συνιστά σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου χαρακτήρισαν διπλωματικές πηγές το σημερινό προκλητικό επεισόδιο με την εκτέλεση βολών από τουρκική ακταιωρό σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι.

Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ, «η Τουρκία, για μια ακόμη φορά κατά την τρέχουσα περίοδο, προβαίνει σε μια απαράδεκτη ενέργεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που δύναται να έχει η συμπεριφορά της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής», επισημαίνοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, μέσω της πραγματοποίησης των αναγκαίων διαβημάτων και της ενημέρωσης φίλων, συμμάχων και διεθνών Οργανισμών».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία: Ανθρωπιστική επέμβαση η εισβολή στην Κύπρο το 74

Έντονες αντιδράσεις και της Άγκυρας προκαλεί η υπόθεση της μνείας του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950  στα κυπριακά σχολεία. 

Στο Βιετνάμ ο Κοτζιάς

Την κοινή βούληση για άμεση διεύρυνση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Βιετνάμ σε όλα τα επίπεδα, επισφράγισε η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο Ανόι, κατά την επέτειο των 10 χρόνων από το άνοιγμα ελληνικής πρεσβείας στη βιετναμέζικη πρωτεύουσα και 40 χρόνων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ν.Κοτζιάς για Τουρκία, τους "8", τον Τραμπ

Σε μακροσκελή και πολυθεματική συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Έλληνας Υπουργός ανέπτυξε τις θέσεις της κυβέρνησης για τα φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.