Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Διαβήματα στην Άγκυρα μετά την πρόκληση με το τουρκικό πολεμικό πλοίο στο Φαρμακονήσι


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος, 2017 - 18:56 | Στην Κατηγορία:

Το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες

Ως απαράδεκτη ενέργεια που συνιστά σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου χαρακτήρισαν διπλωματικές πηγές το σημερινό προκλητικό επεισόδιο με την εκτέλεση βολών από τουρκική ακταιωρό σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι.

Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ, «η Τουρκία, για μια ακόμη φορά κατά την τρέχουσα περίοδο, προβαίνει σε μια απαράδεκτη ενέργεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που δύναται να έχει η συμπεριφορά της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής», επισημαίνοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, μέσω της πραγματοποίησης των αναγκαίων διαβημάτων και της ενημέρωσης φίλων, συμμάχων και διεθνών Οργανισμών».

loading...


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: Η Τουρκία εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα

Σκληρή απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που επέρριψε ευθύνες στον Νίκο Κοτζιά για το «ναύαγιο» των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά για το κυπριακό δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατρούγκαλος: Είναι σημαντικό οι πολίτες της Ε.Ε να αισθάνονται ότι η γνώμη τους μετράει

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε σημαντικό για τη Δημοκρατία και την επιβίωση της ΕΕ οι πολίτες να αισθάνονται ότι η γνώμη τους μετράει, και για τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά και για τη γενικότερη πορεία της οικονομίας.

Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα οι χρηματοδοτήσεις του Υπ. Εξωτερικών για την... κλιματική αλλαγή στην Καραϊβική

Στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς διαβιβάστηκαν φάκελοι σχετικοί με το Μνημόνιο Κατανόησης με την «Αφρικανική Ένωση» και το Μνημόνιο Κατανόησης για το «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής», όπως κάνει γνωστό, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 5 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.    

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν θα επιτρέψουμε κυπριακές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας με τέσσερις διεθνείς εταιρείες για  την πραγματοποίηση ερευνών φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).