Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Εγκύκλιος: Το 2ο δεκαπενθήμερο Μαρτίου οι αιτήσεις υποψηφίων για τις Πανελλαδικές 2018 σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 5 Μάρτιος, 2018 - 16:36 | Στην Κατηγορία:

Αναλυτικά

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018.

Η εγκύκλιος:

"Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός του Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους. Το διάστημα για την  υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων  που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018, κατόπιν και νεότερης εγκυκλίου που θα ακολουθήσει.

Στο ίδιο διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση,  θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους. 

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν  εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις. 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ"

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Το 2o Spoudase Festival, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό Φεστιβάλ για όλες τις βαθμίδες πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στις 19 και 20 Μαϊου. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν όλα τα δημόσια Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα, τα προγράμματα Σπουδών τους σε προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Επιπεδο, καθώς και τις δραστηριότητές τους - εκθέματα πάνω στην επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία

Για τους μαθητές και όχι μόνο θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ αλλά και ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές για το Μηχανογραφικό και το Βιογραφικό από τους ειδικούς επαγγελματικούς Συμβούλους του ΕΚΠΑ

Δηλώστε συμμετοχή στο www.spoudasefest.gr - Η είσοδος είναι Δωρεάν αλλά η εγγραφή απαραίτητη

Επικοινωνία: +30 6945621314 | +30 6998326748
[email protected]

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Κανένα λάθος στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

Φιλολογία Κρήτης: Η απόφαση για τα Λατινικά ενισχύει τις πλέον συντηρητικές και εθνικιστικές φωνές

"Η στείρα και ανιαρή διδασκαλία των αρχαίων γλωσσών και πολιτισμών στην οποία έχουν υποβληθεί τόσες και τόσες γενιές δεν αποτελεί άλλοθι για την ανεύθυνη, βίαιη και αυθαίρετη αποκοπή των μαθητών από τις ρίζες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού"