Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Συναυλία στα συντρίμμια του αρχαίου θεάτρου της Παλμύρας - Σύροι μουσικοί γιορτάζουν την ήττα του ISIS


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 6 Μάρτιος, 2017 - 13:57 | Στην Κατηγορία:

Η πόλη και το αρχαίο θέατρο (πλέον, στο μεγαλύτερο μέρος του, συντρίμια) έχουν χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από το 1980 και έχει αλλάξει χέρια ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

 

Μια διαφορετικού τύπου συναυλία δόθηκε στα συντρίμια του αρχαίου θεάτρου, καθώς γιορτάστηκε η ήττα του Ισλαμικού Κράτους από τον Συριακό στρατό. 

"Θέλω να παίξω μουσική και να τραγουδήσει σε όλα τα μέρη που γνώρισαν την τυρανία του Ι.Κ, που μισεί τη μουσική και απαγορεύει το παίξιμο οργάνων", δήλωσε ο τραγουδιστής Angel Dayoub.

Το Ισλαμικό Κράτος εγκαταστάθηκε στην Παλμύρα τον Μάιο του 2015, καταστρέφοντας τα αρχαία μνημεία της πόλης. Εκδιώχθηκε τον Μάρτιο του 2016, αλλά ανακατέλαβε την πόλη τον Δεκέμβριο, για να ηττηθεί οριστικά την προηγούμενη εβδομάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για syrian musician celebrate palmyra


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αποκαταστάθηκε το Λιοντάρι της Παλμύρας, που καταστράφηκε από τους τζιχαντιστές [pics]

Το καλοκαίρι του 2015, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν το άγαλμα λιονταριού της θεάς Αλ-Λατ, ηλικίας  2.000 ετών που βρισκόταν έξω από το μουσείο της Παλμύρας

Κοντά στην ανακατάληψη της Παλμύρα από τους τζιχαντιστές ο συριακός στρατός

Πρόσω ολοταχώς για την ανακατάληψη της Παλμύρα από τους τζιχαντιστές του ISIS έχει βάλει ο συριακός στρατός του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Στις σημερινές επιχειρήσεις μονάδες των κυβερνητικών δυνάμεων κατάφεραν να προωθηθούν στα περίχωρα της πόλης, καταλαμβάνοντας το μεσαιωνικό κάστρο της Παλμύρα, φτάνοντας λίγο πριν τα ερείπια της αρχαίας πόλης, η οποία έχει υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές από τους τζιχαντιστές.

ISIS: Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας [pics]

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η καταστροφή ενός από τα συμαντικότερα μνημεία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο αρχαία πόλη της Παλμύρας στη Συρία, θα συνεχιστεί.