Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

"Σκληρή" γραμμή ΗΠΑ κατά Τουρκίας: Αυξάνει τους δασμούς σε αλουμίνιο και χάλυβα


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αύγουστος, 2018 - 16:43 | Στην Κατηγορία:

Στο ναδίρ οι σχέσεις των δύο χωρών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή για αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από την Τουρκία, επιβάλλοντας δασμούς 20% στο αλουμίνιο και 50% στον χάλυβα, την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ οδηγούνται στα άκρα.

«Μόλις έδωσα εντολή για διπλασιασμό των Δασμών στον Χάλυβα και στο Αλουμίνιο όσον αφορά την Τουρκία καθώς το νόμισμά της, η τουρκική λίρα, υποχωρεί ραγδαία έναντι του πολύ ισχυρού δολαρίου μας!», ανέφερε ο Τραμπ σε πολύ πρωινή ανάρτησή του στο Twitter.

«Το αλουμίνιο θα είναι τώρα 20% και ο χάλυβας 50%. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την ώρα!», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η φυλάκιση από την Άγκυρα ενός Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα, καθώς και σειρά διπλωματικών θεμάτων αποτελούν τα σημεία τριβής ανάμεσα στις δύο χώρες.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αντίποινα Ερντογάν στον Τραμπ - 140% αύξηση δασμών σε αμερικανικά προϊόντα

Τουρκία: Η Άγκυρα αύξησε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αντιδρώντας στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην τουρκική οικονομία, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ ΟκτάιΗΠΑ - Τουρκία

Ξέφυγε ο Τραμπ: Αποκάλεσε "σκυλί" πρώην σύμβουλό του!

Καθώς εκείνη συνεχίζει να δίνει στη δημοσιότητα μαγνητοφωνημένες συνομιλίες από την εποχή που εργαζόταν για τον Ρεπουμπλικανό