Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουάριος, 2018 - 20:31 | Στην Κατηγορία:

Νταβός

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και του Σκοπιανού ομολόγου του, Ζόραν Ζάεφ.

Έτσι, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός στις 24 Ιανουαρίου.

Το γεγονός προανήγγειλε ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ από την πόλη Στρούγκα, όπου παρέστη στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων, καθώς σήμερα στη χώρα εορτάζονται τα Θεοφάνεια (με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ επανέλαβε ότι η όποια λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, προκειμένου οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν επί αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Νίκο Κοτζιά για την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά και τη συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, στους οποίους παρουσίασε τις πέντε προτάσεις του.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα