Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ έρχεται στην Ελλάδα;


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Μάρτιος, 2018 - 13:10 | Στην Κατηγορία:

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα που θέλει τη νατοϊκή βάση από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας να μεταφέρεται στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που οι σχέσεις της γειτονικής χώρας με τις ΗΠΑ διέρχονται σοβαρή κρίση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Βηματοδότης, επικαλούμενος την ιστοσελίδα Omega Press (που ασχολείται κυρίως με θέματα εξωτερικής πολιτικής), οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για βάσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί συζήτησαν αυτό το ενδεχόμενο κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ. 

Φαίνεται μάλιστα ότι δεν τους φτάνει η βάση στη Σούδα (ό,τι πιο σημαντικό διαθέτουν οι ΗΠΑ στην περιοχή), λόγω κορεσμού, καθώς, όπως επισημαίνεται, δεν χωράει ούτε ένα... drone.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει ο Βηματοδότης αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν μία από τις βάσεις Ανδραβίδας, Αγχιάλου ή ακόμα και Καλαμάτας.

Κι όλα αυτά, βάσει πάντα του δημοσιεύματος, γίνονται επειδή οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπιστοσύνη στο καθεστώς Ερντογάν και παίρνουν όλα τα μέτρα. 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Οι σχέσεις μας κινδυνεύουν - Η Τουρκία έχει εναλλακτικές

Με αφορμή τους δασμούς και την κατρακύλα της λίρας

Μεντβέντεφ: Ελπίζουμε ότι το ΝΑΤΟ έχει αρκετή λογική να μη δεχτεί τη Γεωργία

«Θεωρούμε την Αμπχαζία και την Νότια Οσσετία ως ανεξάρτητα κράτη. Διατηρούμε φιλικές σχέσεις και έχουμε στρατιωτικές βάσεις εκεί. Κατανοούμε ότι αν οποιαδήποτε άλλη χώρα ισχυριστεί ότι αποτελεί μέρος της εθνικής τους επικράτειας, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, ελπίζω ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ θα έχει αρκετή λογική να μην προβεί σε οποιοδήποτε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση»