το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ έρχεται στην Ελλάδα;


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Μάρτιος, 2018 - 13:10 | Στην Κατηγορία:

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα που θέλει τη νατοϊκή βάση από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας να μεταφέρεται στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που οι σχέσεις της γειτονικής χώρας με τις ΗΠΑ διέρχονται σοβαρή κρίση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Βηματοδότης, επικαλούμενος την ιστοσελίδα Omega Press (που ασχολείται κυρίως με θέματα εξωτερικής πολιτικής), οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για βάσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί συζήτησαν αυτό το ενδεχόμενο κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ. 

Φαίνεται μάλιστα ότι δεν τους φτάνει η βάση στη Σούδα (ό,τι πιο σημαντικό διαθέτουν οι ΗΠΑ στην περιοχή), λόγω κορεσμού, καθώς, όπως επισημαίνεται, δεν χωράει ούτε ένα... drone.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει ο Βηματοδότης αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν μία από τις βάσεις Ανδραβίδας, Αγχιάλου ή ακόμα και Καλαμάτας.

Κι όλα αυτά, βάσει πάντα του δημοσιεύματος, γίνονται επειδή οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπιστοσύνη στο καθεστώς Ερντογάν και παίρνουν όλα τα μέτρα. 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

"Αλήθειες για την εκδρομή του 6ου Γυμνασίου στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ..."

Δείτε το πρόγραμμα της εκδρομής και το σχετικό έγγραφο του NATO που έστειλε στο alfavita.gr η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Λαβρόφ: Οι σχέσεις Μόσχας - Δύσης είναι σήμερα χειρότερες απ' ό,τι στον Ψυχρό Πόλεμο

Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κόσμος στην Δύση θα αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση