Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Λιβύη: Διακινητές σκότωσαν 20 μετανάστες γιατί αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε πλοιάριο για την Ευρώπη


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 8 Μάρτιος, 2017 - 17:38 | Στην Κατηγορία:

Τραγωδία

Πάνω από 20 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής εκτελέστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από διακινητές σε παραλία της Λιβύης, καθώς αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε πλοιάριο που θα τους μετέφερε στην Ευρώπη. Η τραγωδία έλαβε χώρα στην παραλία της Σαμπράθα.

Πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν ότι οι μετανάστες ετοιμάζονταν για τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, ωστόσο αρνήθηκαν να επιβιβαστούν λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή, επεσήμανε ίδια πηγή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Από την Γενεύη, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανέφερε ότι οι δικές του πληροφορίες κάνουν λόγο για 22 νεκρούς. "Φαίνεται ότι υπήρξε μια ανταλλαγή πυρών μεταξύ διακινητών" που οδήγησε στον θάνατο 22 ανθρώπων, διευκρίνισε.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

330 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Λιβύης

Τρεις ξεχωριστές επιχειρήσεις διάσωσης

Στα χέρια μισθοφόρων ετοιμάζεται να περάσει η Λιβύη

Κατοχικός στρατός, ισλαμιστές και «εταιρείες δολοφόνων» νέμονται τη χώρα μετά την κατάρρευση του κανταφικού καθεστώτος