το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η CIA παρακολουθούσε τους Γάλλους για την... ελληνική κρίση χρέους σύμφωνα με τα Wikileaks


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος, 2017 - 22:04 | Στην Κατηγορία:

Για το μεγαλύτερο διάστημα του 2012

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση της CIA και πως αυτή σχετιζόταν με την κρίση του ελληνικού χρέους, πραγματοποίησε ο ιστότοπος Wikileaks.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα αναφέρεται ότι για περίπου επτά μήνες - μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 - οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν επικεντρώσει τις εκθέσεις τους στην στάση των κομμάτων της Γαλλίας αναφορικά με την ελληνική κρίση.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Wikileaks, εκείνο το διάστημα οι αναφορές της CIA έδιναν έμφαση στις θέσεις των κομμάτων της Γαλλίας γύρω από την ελληνική κρίση χρέους, στην στάση και τον ρόλο της Γαλλίας και της Γερμανίας στην διαχείριση της κρίσης του ελληνικού χρέους, καθώς και στα «τρωτά» σημεία της Γαλλίας (κυβέρνησης και τραπεζών) στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδος.

Επιπλέον, αναζητούσαν «συγκεκριμένες προτάσεις και συστάσεις» για την αντιμετώπιση «της κρίσης της ευρωζώνης».

Το δίκτυο κατασκοπείας της CIA είχε στηθεί τόσο από ειδικούς πράκτορες όσο και ηλεκτρονικά μέσα και έλεγχε με ιδιαίτερη προσοχή όλους τους πολιτικούς της Γαλλίας: Από τον Σακοζί ως τον Ολάντ και την Μαρίν Λεπέν.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα