Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

H δικαίωση των συνωμοσιολόγων - Το περίφημο σχέδιο Νορθγουντς και ένα «σχεδιασμένο» τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 6 Αύγουστος, 2018 - 11:28 | Στην Κατηγορία:

Κι όμως, ανώτατοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ θεώρησαν πως μια τεχνητή τρομοκρατική επίθεση μπορεί να αποτελέσει σημείο του στρατηγικού σχεδιασμού

Οι θεωρίες συνωμοσίας, για πολλούς λόγους, διαχρονικά απολάμβαναν εξαιρετική δημοφιλία. Λίγο η ανάγκη του ανθρώπου να νιώσει πως τα πάντα καθορίζονται από ένα κρυφό σχέδιο, άρα λίγα μπορεί να κάνει ο ίδιος, λίγο η αίσθηση ανωτερότητας που αποκομίζει η «κρυφή γνώση» έναντι του «επίσημου ψέματος» δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που κατά καιρούς ισχυρίζονται με πείσμα ότι μας ψεκάζουν, μας έχουν καταλάβει οι εξωγήινοι, η Γη είναι επίπεδη και άλλες απίστευτες θεωρίες.

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες λίγες εξαιρέσεις. Μια από αυτές είναι το περίφημο σχέδιο Νορθγουντς, που η αποκάλυψή του ακόμη δίνει ελπίδα στους συνωμοσιολόγους όλης της Γης πως μια μέρα και η δική τους θεωρία θα επιβεβαιωθεί.Lyman L. Lemnitze

 

Το σχέδιο καταρτίστηκε από το Υπουργείο Άμυνας και το Εθνικό Επιτελείο Άμυνας (όργανο αντίστοιχο με το ΓΕΕΘΑ) το 1962 και περιέγραφε, περίπου, τα εξής:

Η CIA μαζί με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες θα ασκούσαν τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφος των ΗΠΑ και θα τις απέδιδαν στο καθεστώς του Κάστρο, για να δικαιολογήσουν μια επέμβαση.

Το σχέδιο περιελάμβανε, αν το απαιτούσαν οι συνθήκες, ακόμη και αεροπειρατείες, δολοφονίες Κουβανών μεταναστών, την έκρηξη ενός αμερικανικού πολεμικού πλοίου!

Φυσικά, το σχέδιο δεν έγινε ποτέ αποδεκτό από τον JF Kennedy, τότε πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η ίδια η ύπαρξη και το γεγονός πως ανώτατοι αξιωματούχοι πειραματίστηκαν με μια τέτοια ιδέα θα ήταν σκάνδαλο και το σχέδιο παρέμεινε στην αφάνεια για δεκαετίες.

(δεξιά: Lyman L. Lemnitzer)

Το σχέδιο, που υπέγραφε ο στρατηγός Lyman L. Lemnitzer, παρουσιάστηκε ως υπόμνημα με τον τίτλο "Justification for U.S. Military Intervention in Cuba (TS)" (αιτιολόγηση για την στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα) στις 13/3/1962 αλλά δόθηκε στην δημοσιότητα μόλις στις 18/10/1997 από το ίδρυμα  John F. Kennedy Assassination Records Review Board.

Το σχέδιο όπως δόθηκε στην δημοσιότητα.

Υπομονή, λοιπόν, συνωμοσιολόγοι. Μπορεί μια μέρα να αποδειχθεί αληθινή και η δική σας, υπέροχη ιστορία.

(πληροφορίες: wikipedia)

 

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα