Thumbnail
Όποιος έχει περάσει από ελληνικό πανεπιστήμιο πιθανόν να έχει δει συγκρούσεις παρατάξεων μεταξύ τους. Δεν είναι απίθανο βέβαια να έχει γίνει μάρτυρας και συγκρούσεων μεταξύ μέλη της ίδιας παράταξης.

Φωτογραφία αρχείου*

Γράφει ο Ηλίας Αρκολάκης

Για όσους γνωρίζουν τα συνδικαλιστικά των φοιτητών, αυτό τα τελευταία χρόνια έχει συμβεί με διάφορες μορφές  κυρίως στην φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Αυτές τις ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο με επεισόδιο που έγινε μεταξύ μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη νομική σχολή του ΑΠΘ.

Πρακτικές νύχτας από ομοϊεδέατες καταγγέλει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης με αφορμή επεισόδιο που έγινε χθες στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με σπρωξιές, φωνές, απειλές και έντονα φραστικά επεισόδια μεταξύ της επίσημης ΔΑΠ και μιας ομάδας ανεξαρτήτων επίσης της ΔΑΠ σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το επεισόδιο η ΔΑΠ αναφέρει: ''Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κτίριο της ΝΟΠΕ και συγκεκριμένα στον τρίτο όροφο, σήμερα στις 14/12/2016. Αναφερόμαστε στην εισβολή ομάδας 15 και πλέον ατόμων με επικεφαλής τον Σταμάτη Σταμέλο αυτοαποκαλούμενο ως «γραμματέα» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και Βελώνη Άρη «υπεύθυνο οργάνωσης» που «αναδείχθηκαν» μετά από παράνομες αντικαταστατικές και ακυρωθείσες από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελλάδος «εκλογές».

Οι εν λόγω «κύριοι» και η παρέα τους προσπάθησαν με χρήση ΒΙΑΣ σωματικής και λεκτικής να καπηλευτούν αρχικά τον χώρο (τραπεζάκι) που μας έχει παραχωρηθεί δικαιωματικά από την κοσμητεία και κυρίως να ιδιοποιηθούν ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ της μιας και μοναδικής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ολόκληρης της Θεσσαλονίκης!

Οι Εξωσχολικοί Τραμπούκοι που δηλώνουν και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (!!!!) χέρι - χέρι με την «ανεξάρτητη» παράταξη Φοιτ.Αν, ως άλλοι συνεργοί, ξεφτιλίζουν κάθε έννοια σοβαρότητας και δημοκρατίας ζητώντας από εμάς να φύγουμε από τον χώρο μας και την ίδια στιγμή από το Πανεπιστήμιο μας! Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΑΣ δεν έχει τέλος. Δεν θα επιτρέψουμε πρακτικές νύχτας στο Πανεπιστήμιο Μας. Δεν θα επιτρέψουμε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ να ακολουθεί εντολές 40αρηδων άεργων παραγόντων και κλειστών συστημάτων. Εμείς οι ΔΑΠΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΙΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τις αξίες, τα ιδανικά, τις ιδέες και το όνομα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.'' 

Θυμίζουμε πως στην Θεσσαλονίκη ένα μεγάλο κομμάτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφερόταν στον Ανδρέα Παπαμιμίκο ο οποίος δεν ανήκει πια στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό σίγουρα θα φουντώνει τις κόντρες μεταξύ των "επίσημων" δαπιτών και των ανεπίσημων την ώρα που και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει το χέρι του για την τροποποίηση των συσχετισμών στην φοιτητική παράταξη και την ΟΝΝΕΔ.

Δείτε το βίντεο του επεισοδίου...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!